За роль у фільмі «Батько» Ентоні Хопкінс отримав свій другий «Оскар» / кадр з фільму «Батько»

Що подивитися на вихідних: тріумф Ентоні Гопкінса і перезапуск «Мортал Комбат»

08:33, 29.04.2021
11 хв. Лайт

Вже з 1 травня Київ виходить з «червоної» зони, а це означає, що у кіноманів незабаром з'явиться шанс подивитися щось гідне на «великому екрані». Серед іншого, в кінотеатрах очікується драма «Батько», за головну роль в якій Ентоні Гопкінс отримав цього року «Оскар», і бойовик «Мортал Комбат» за мотивами культової серії ігор. Не забудуть порадувати кіноманів і стрімінгові сервіси – Netflix випустить хоррор «Побачене і почуте» з Амандою Сейфрід і аніме про чорношкірого самурая «Ясуке», а Hulu – перші три епізоди 4 сезону «Розповіді служниці». Disney+ тим часом пустить глядачів за лаштунки серіалу «Сокіл і Зимовий солдат». Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Майже два місяці українські кіномани залишалися без гучних новинок на "великих екранах", адже як тільки Київ пішов на жорсткий локдаун, прокатники вирішили перенести найбільш комерційно перспективні проекти на пізніший термін. Проте вже з 1 травня столиця, що є основним прокатним ринком України, виходить з "червоної" зони. А тому і в кінотеатри повертаються гідні уваги кінороботи на будь-який смак.

Як працюють кінотеатри в Україні під час карантину

Згідно з діючими в Україні карантинними обмеженнями, в містах "червоної" зони забороняється робота кінотеатрів. Виняток – автокінотеатри. У містах "жовтої" і "помаранчевоїі" зони традиційні кінотеатри мають право працювати, але тільки за умови заповнюваності до 50% місць у залі. Головне тільки дотримуватися дистанції і носити масочки.

Що нового в кінотеатрах з 29 квітня

Одна з найгучніших прем'єр тижня – драма "Батько" / The Father (Великобританія, Франція, 2020). Цей фільм вже встиг отримати захоплені відгуки критиків і пересічних глядачів – наприклад, на Rotten Tomatoes його рейтинг становить вражаючі 98% і 91% відповідно. Також "Батько" заробив значну кількість нагород і номінацій, серед яких і дві перемоги на Оскарі-2021 – в категоріях найкращий актор (Ентоні Гопкінс) і кращий адаптований сценарій (Флоріан Зеллер і Крістофер Хемптон).

У центрі сюжету фільму "Батько" – літній аристократ, який живе у своїй шикарній квартирі в Лондоні. Йому вже складно подбати про себе, але він всіляко відкидає всі спроби своєї дочки (Олівія Колман) допомогти йому. Згодом чоловік вже починає сумніватися в своїх близьких, власному розумі та реальності навколо нього.

UPD: Пізніше стало відомо, що прем'єру перенесли на 20 травня.

Ще одна новинка тижня, яка заслужила схвалення критиків і глядачів – драма українського режисера Наталії Ворожбит "Погані дороги" (Україна, 2020), в скарбничці якої кілька престижних нагород, включаючи приз Венеціанського кінофестивалю 2020 в категорії "Міжнародний тиждень критики".

Картина, що складається з п'яти окремих новел про жителів Донбасу і українських військових, чиє життя проходить по обидва боки від лінії розмежування, спочатку мала вийти в широкий прокат з 1 квітня, але в підсумку через київський локдаун старт показів перенесли. Всі історії, описані в фільми, об'єднані темою доріг, а в їхню основу лягли документальні історії, записані на сході України.

Ну а тих, хто любить кіно більш легке та видовищне, цього тижня порадує довгоочікувана прем'єра фентезійного бойовика "Мортал Комбат" / Mortal Kombat (США, Австралія, 2021), також перенесена через карантин у Києві.

Фільм заснований на однойменній серії ігор, а також є перезапуском кіносерії, розпочатої в 1995 році зі стрічки "Смертельна битва". Тож в першу чергу фільм порадує тих, хто виріс в 90-ті, проте, очевидно, творці розраховували залучити і нову аудиторію. Примітно, що фільм отримав неоднорідні відгуки – якщо критики на Rotten Tomatoes присвоїли йому 55% свіжості, то глядачі – аж у 87%. Рецензію УНІАН на фільм ви можете почитати за посиланням.

Сюжет фільму обертається навколо бійця MMA Коула Янга, який звик терпіти побої заради грошей. Він нічого не знає про своє походження або про те, чому імператор зовнішнього світу Шан Цзун послав свого кращого воїна, загадкового кріоманта Саб-Зіро, його зловити. Незабаром герой опиняється в храмі Лорда Рейден, старшого бога і покровителя Землі, який дарує притулок всім, хто носить знак дракона. Коул тренується разом з досвідченими воїнами, щоб виступити проти ворогів з Зовнішнього світу.

Серед інших новинок тижня – фантастичний фільм "Дорога Хаосу" / Chaos Walking (США, 2021) з не дуже переконливими рейтингами і Томом Холландом в головній ролі, який в останні кілька років просто просочується з усіх екранів – "Людина-павук", "Месники", "Диявол завжди тут", "Черрі". Цього разу юний британський талант виконає роль молодого хлопця, що проживає разом з прийомними батьками на планеті, яку колонізували земляни. У цьому світі всі мають здатність чути думки інших через так званий "Шум", в результаті чого ніхто не може зберігати свої секрети. Однак головний герой з'ясовує, що в цьому світі все ж є місце, в якому абсолютно тихо. Більш того, існують люди, які можуть створювати абсолютну тишу.

Компанію Холланду на знімальному майданчику склали Дейзі Рідлі (Рей в трилогії саги "Зоряні війни"), Мадс Міккельсен ("Полювання", "Ще по одній", "Ганнібал"), Нік Джонас ("Джуманджі", "Мідуей"), Деміан Бічір ("Огидна вісімка", "Годзілла проти Конга", "Чужий: Заповіт") та інші.

Також цього тижня на українських екранах вийде біографічний фільм        "Мінамата" / Minamata (США, 2020) з Джонні Деппом, чия кар'єра в останні роки через скандали в особистому житті, на жаль, знаходиться доволі в хиткому становищі. Депп виконає роль військового фотографа Юджина Сміта, який відправляється до Японії задукоментувати руйнівний ефект отруєння ртуттю в прибережних районах – хворобу Мінамата. Фільм отримав змішані відгуки критиків, але в цілому вийшов доволі теплим, та й фанатів Деппа порадує.

Бойовик "Грошовий літак" / Money Plane (США, 2020) розповість історію професійного злодія з величезними боргами, якому заради порятунку своєї родини необхідно здійснити наймасштабніше пограбування у своїй кар'єрі – він має пограбувати повітряне казино, розташоване на борту гігантського лайнера, який кишить найнебезпечнішими злочинцями в світі. Критики фільм оцінили не дуже, але, погодьтеся, іноді хочеться просто взяти і подивитися ненапряжний бойовик, який не вимагає жодних глибинних роздумів.

Ще один кримінальний бойовик серед новинок тижня – "Геніальне пограбування" / The Vault (Іспанія, 2021). Очевидно, на хвилі успіху серіалу "Паперовий будинок" іспанці вирішили, що фільми на тему пограбувань у них добре виходять, а тому взялися продовжити традицію і на "великому екрані". Втім, якщо вірити рейтигам на Rotten Tomatoes (55% свіжості від критиків і 62% від глядачів) – блискуче це виходить у них не завжди, навіть якщо на головні ролі залучаються західні зірки. В даному випадку це Фредді Хаймор ("Чарлі і шоколадна фабрика", "Мотель Бейтс"), Сем Райлі ("Контроль", "Маліфісента", "Небезпечний елемент"), Фамке Янссен ("Люди Ікс", "Як уникнути покарання за вбивство") та інші.

У центрі сюжету – юний геній на ім'я Том, який щойно закінчив університет та познайомився з харизматичним торговцем предметами мистецтва. Разом вони планують небезпечну авантюру – поки всі жителі Мадрида дивляться матч Чемпіонату світу з футболу, вони сподіваються пограбувати Банк Іспанії, що є одним з найбільш захищених у світі.

Що нового онлайн з 29 квітня

Ну а для тих, хто не може або не хоче йти в кінотеатри, численні стрімінгові сервіси також приготували кілька цікавих новинок.

Беззаперечний лідер за кількістю продукту (хоча, на жаль, і не завжди якісного) Netflix після вельми успішного релізу минулого тижня – фентезі-серіалу "Тінь і кістка" – цього тижня також не залишив своїх передплатників без новинок. Одна з головних серед них – хоррор "Побачене і почуте" / Things Heard & Seen (США, 2021) з Амандою Сейфрід ("Мамма Міа!", "Знедолені", "Манк") і Джеймсом Нортоном ("Гарет Джонс", "Війна і мир", "Маленькі жінки"), який вийде 29 квітня.

Головна героїня фільму – молода жінка на ім'я Кетрін, яка слідом за чоловіком переселяється з Нью-Йорка в маленьке американське містечко. Подружжя поселяються на старій фермі з похмурою історією, де починають відбуватися дивні речі. Кетрін потрібно розібратися, хто для неї небезпечніший – місцеві привиди або власний чоловік.

Для любителів аніме цього тижня Netflix випустить анімаційний серіал "Ясукэ" / Yasuke, який розповість історію реально існуючого чорношкірого самурая Ясуке, що служив в XVI столітті при дворі одного з найбільш видатних самураїв в японській історії Ода Нобунагі. Правда, творці обіцяють показати глядачам не історичний сюжет, а розповідь на його основі з додаванням елементів містики і прогресивних технологій.

Крім того, сервіс нарешті випустить щось, що можна показати дітям – мультфільм "Мітчелли проти машин" / Mitchells vs. the Machines (США, 2021). У центрі сюжету – підліток-гік Кеті Мітчелл, чия мрія нарешті збулася: вона поступила в кіношколу і скоро повинна полетіти в інше місто на навчання. Але у її тата Ріка трохи інші плани – він має намір сам відвезти Кеті в школу, прихопивши в подорож через всю країну маму Лінду, переконану оптимістку, дивакуватого Аарона, молодшого брата Кеті, і їхнього улюбленця мопса Мончі. Сімейна поїздка несподівано перетворюється на справжній кошмар, коли всі гаджети, від телефонів до кухонних приладів, вирішують, що настав їхній час. Тепер сім'ї Мітчеллів разом з двома зламаними, але доброзичливими роботами належить забути про свої розбіжності, зупинити повстання технологій і врятувати світ.

Також цього тижня Netflix традиційно вивалить пачку фільмів і серіалів, випущених раніше на інших сервісах або в кінотеатрах – пригодницький бойовик "Тарзан.Легенда" / The Legend of Tarzan (США, 2016) з Олександром Скарсгардом, Марго Роббі, Семюелем Л. Джексоном і Крістофом Вальцем, екшн-трилер-серіал "Академія смерті" / Deadly Class (США, 2019) від братів Руссо, міні-серіал в жанрі трилер "Харлан Кобен. Невинний" / The Innocent (Іспанія, 2020) і повнометражний фільм за мотивами популярного серіалу "Абатство Даунтон" / Downton Abbey (Великобританія, 2019)

І це ще не всі новинки тижня. Так, на Hulu 28 квітня вийшли перші три епізоди 4 сезону серіалу "Розповідь служниці" / The Handmaid's Tale (США, 2021), попередні сезони якого отримали визнання критиків і глядачів. Події серіалу розгортаються в майбутньому у вигаданій тоталітарній державі – Республіці Галаад на території сучасних США, що представляє собою релігійну теократію. Мистецтво тут поза законом, а всі "невірні" підлягають страті. Жінки в Галааді визнані людьми нижчого сорту – їм заборонено читати, здобувати освіту, вони повинні покривати своє тіло і волосся, а також бути приставлені до чоловіка-опікуна.

У центрі сюжету – молода жінка Джун Осборн у виконанні Елізабет Мосс, яка в новому сезоні продовжить боротьбу за свою дочку Ханну, паралельно намагаючись знищити Республіку Галаад. Також в серіалі грають Джозеф Файнс, Івон Стаховскі, Алексіс Блідел та інші. 

На Apple TV+ 30 квітня вийде перший епізод драматичного серіалу "Берег Москітів" / TheMosquitoCoast (США, 2021), знятого за мотивами однойменної книги Пола Теру. У центрі сюжету – винахідник і радикал Алі Фокс, який разом з сім'єю тікає з США в Латинську Америку. Примітно, що одну з головних ролей в серіалі зіграв племінник письменника – актор Джастін Теру ("Малхолланд Драйв", "Внутрішня імперія", "Джокер").

Також 30 квітня на Disney+ вийде новий епізод документального міні-серіалу "Marvel Studios: Загальний збір" / Marvel Studios: Assembled (США, 2021), присвяченого створенню фільмів і телесеріалів кіновсесвіту Marvel. Кожен епізод включає закадрові інтерв'ю акторів, режисерів і продюсерів, розкриваючи процес створення проектів. Прем'єра першого випуску "Загального збору", присвяченого серіалу "ВандаВіжен" відбулася 12 березня 2021 року. Тепер на черзі випуск під назвою "Створення "Сокола і Зимового солдата" / TheMakingofTheFalconandtheWinterSoldier, присвячений високо оціненому критиками однойменному серіалу, фінальний епізод якого вийшов минулої п'ятниці та нарешті розкрив ім'я нового Капітана Америка (з подальшим анонсом четвертого фільму серії з Ентоні Макі в головній ролі).

Крім того, у вас є можливість подивитися фільми і серіали, що вийшли в минулі тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся