Чедвік Боузман був дуже цінним актором для Disney / Фото: REUTERS

Раптова смерть актора Чедвіка Боузмана - зірки кінокоміксу «Чорна пантера» і кіновсесвіту Marvel, поставила компанію Disney перед непростим вибором щодо подальшого розвитку всієї франшизи.

Читайте такожЛюдина-павук з'явиться в "Месники" у березні 2021 року

Про це йдеться в матеріалі THR. Стверджується, що глава Marvel Studios Кевін Файгі дізнався про затяжну хворобу актора в день його смерті.

Відео дня

Близькі до Боузмана джерела розповіли журналістам, що 43-річний актор приблизно за тиждень до своєї смерті був переконаний, що зможе перемогти рак і знову набрати вагу до зйомок сиквела «Чорної пантери».

Актор хотів зберегти свій діагноз в таємниці. За винятком членів сім'ї, лише кілька людей знали про його хворобу - агент, тренер і режисер фільму «42» Брайан Хелгеленд. При цьому, подробиць вони не знали.

Джерела в Disney стверджують, що компанія перебуває у скорботі щодо смерті актора і хоче сконцентруватися на тому, щоб належним чином вшанувати його пам'ять, а не на виробництві сиквела «Чорної пантери». Однак втрата Боузмана відіб'ється на всьому всесвіті Marvel, адже актор мав з'явитися і в інших фільмах франшизи.

Більшість спостерігачів сходяться на тому, що у Disney є кілька варіантів.

Перший з них - заміна Боузмана іншим актором, що може спровокувати невдоволення фанатів і небажані порівняння акторів. Навіть зі зсувом дати релізу сиквела «Пантери» (яка намічена на 2022 рік), мало хто може прийняти такий виклик.

Другий варіант передбачає, що костюм «Чорної пантери» може надіти сестра головного героя - Шурі (її роль виконує Летиція Райт). Цей сценарій також сумісний з подіями однієї з серії оригінальних коміксів.

У будь-якому випадку, втрата Боузмана стала для Disney безмірним ударом, адже мільярдна супергеройська франшиза залишилася без своєї титульної зірки.

Смерть Чедвіка Боузмана

  • Чедвік Боузман раптово помер у віці 43 років від раку кишечника. Про стан його здоров'я до останнього не було відомо громадськості.
  • Боузман найбільше прославився роллю супергероя «Чорна пантера» в кіновсесвіті Marvel. Перша частина «Чорної пантери» вийшла у 2017 році і зібрала 1,3 млрд доларів в кінопрокаті. Боузман також виконував роль Чорної пантери в низці інших фільмів Marvel.
  • Друга частина «Чорної пантери» відповідно до планів Disney, повинна була вийти в 2022 році.