Кадр з фільму "Людина, яка продала свою шкіру"

Що подивитися на вихідних: фестивальний хіт "Людина, яка продала свою шкіру" і повернення хоррор-класики

08:33, 14.10.2021
11 хв.

Незважаючи на довгі вихідні, в українських кінотеатрах цього тижня не так багато новинок. Серед прем'єр – фестивальний хіт "Людина, яка продала свою шкіру" і анімаційна комедія "Щось не так з Роном". Зате на стрімінгових сервісах цього тижня очікується чимало новинок, зокрема, повернення класики в жанрі хоррор – "Чакі", "Я знаю, що ви зробили минулого літа" і "День мерців". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 14 жовтня

Серед новинок тижня українського прокату значиться супергеройський бойовик "Веном 2" з Томом Харді та Вуді Харрельсоном. Однак оскільки багато українських кінотеатрів почали "крутити" його ще з минулої п'ятниці, ми включили його в огляд новинок минулого тижня.

Тож серед нечисленних новинок тижня, напевно, найцікавішою буде драма "Людина, яка продала свою шкіру" / The Man Who Sold His Skin (Туніс, Франція, Німеччина, Бельгія, Швеція, Туреччина, Кіпр, 2020). Ця інтернаціональна картина боролася за приз Венеціанського фестивалю 2020 року в другій за значенням програмі "Горизонти" і була представлена ще на кількох міжнародних оглядах. Також фільм був номінований на "Оскар 2021" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Додамо до цього вельми позитивні відгуки критиків і глядачів – на IMDb у нього оцінка 7 балів з 10, на Rotten Tomatoes 91% свіжості від кіноекспертів і 73% схвалення від широкої публіки, а на Metacritic 67 балів з 100 від критиків і 5,9 з 10 від глядачів – і стає очевидно, що фільм вартий того, щоб його подивитися.

У центрі сюжету – молодий, чутливий та імпульсивний сирієць Сем, який виїхав зі своєї країни до Лівану, щоб уникнути війни. Аби мати можливість подорожувати по Європі та жити зі своєю коханою, він погоджується на татуювання на своїй спині від одного з найпопулярніших сучасних художників. Однак перетворивши своє тіло на престижний витвір мистецтва, незабаром Сем розуміє, що його рішення насправді зовсім не означає свободи і він продав набагато більше, ніж шкіру.

Фільм зняла туніська режисерка Каутер Бен Ханья, також відома завдяки драматичному трилеру "Красуня і пси". Головну роль в картині зіграв сирійський актор і письменник Ях'я Махайні. За свою роботу він отримав нагороду Венеціанського кінофестивалю в категорії "Найкращий актор" в секції "Горизонти". Також у фільмі є одне зіркове камео – італійська кінозірка світового масштабу Моніка Беллуччі. У фільмі вона виконала роль бельгійської галеристки на ім'я Сорайя, несподівано змінивши свій фірмовий образ фатальної брюнетки на холодну блондинку.

Ще одна новинка тижня – тривимірна анімаційна науково-фантастична комедія "Щось не так з Роном" / Ron's Gone Wrong (США, Великобританія, 2021). Події мультфільму розгортаються в недалекому майбутньому, де найліпшим другом будь-якої дитини є багатофункціональний робот "Бі-бот". Він вміє говорити, пересуватися і підключатися до всесвітньої мережі. Хлопчик на ім'я Барні відчуває себе чужим серед своїх однолітків, тому що він – єдиний, у кого немає Бі-бота. Нарешті, на День народження Барні отримує в подарунок робота на ім'я Рон, який, однак, виявляється бракованим. Разом вони відправляються в захоплюючу подорож, яка покаже героям, що таке справжня дружба.

Міжнародна прем'єра мультфільму відбулася тиждень тому, тож вже є перші відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,2 з 10 балів, на Rotten Tomatoes – 81% схвалення критиків, а на Metacritic – 68 балів, що відповідає оцінці "в цілому позитивні відгуки".

Крім того, цього тижня в український прокат вийде комедія "Тост" / Le discours (Франція, 2020), комедія "Почати з нуля!" / Cambio tutto" (Італія, 2020) і сімейний фентезі "Джим Пуговка і пірати "Чортова дюжина" / JimKnopfunddieWilde 13 (Німеччина, 2020).

Також у деяких українських кінотеатрах пройдуть ретроспективні покази визнаної класики – культова сатирична трагікомедія Федеріко Фелліні "Солодке життя" / La dolce vita (Франція, Італія, 1960) і драматичний трилер Гаспара Ное "Вхід в порожнечу" / Enter The Void (Франція, 2009).

Що нового онлайн з 14 жовтня

Зате онлайн цього тижня очікується чимало новинок – це як нові сезони популярних серіалів, так і запуск нових проектів. Серед них виявилося чимало серіалів в жанрі хоррор. Одразу видно, що Хеллоуїн близько.

Так, на Netflix 15 жовтня стануть доступні всі десять епізодів третього сезону психологічного трилера "Ти" / You (США, 2018-). У центрі сюжету серіалу – працівник книгарні Джо (Пенн Беджлі). Кожного разу, коли він закохується, він стає просто одержимий своєю новою "жертвою". Він розважливо продумує кожен крок для досягнення своєї мети – заманити її в пастку і змусити в нього закохатися. Хлопець методично усуває будь-які перешкоди за допомогою витончених маніпуляцій і навіть вбивства. У третьому сезоні Джо починає сімейне життя з Лав – своєю одержимістю з другого сезону. Пара разом ростить новонародженого сина, проте незабаром в його житті з'являється нове захоплення в особі сусідки Наталі.

Також 15 жовтня Netflix випустить 10 епізодів другого сезону фантастичного серіалу "Інше життя" / Another Life (США, 2019-), що розповідає про групу астронавтів, які з'ясовують походження таємничого інопланетного артефакту. У процесі пошуку вони стикаються з різноманітними космічними жахами.

Ну а для тих, кому мало "Ігри в кальмара", цієї п'ятниці на Netflix вийде ще один південнокорейський гостросюжетний серіал – "Моє ім'я" / My Name (2021). Цього разу в центрі сюжету виявиться молода жінка, яка бажаючи помститися за смерть батька, довіряється могутньому кримінальному авторитету і під його керівництвом вступає на службу в поліцію.

Крім того, 15 жовтня Netflix для любителів скандинавського кіно випустить комедійний хоррор "Поїздка" / The Trip (Норвегія, 2021) з Нумі Рапас ("Дівчина з татуюванням дракона", "Прометей", "Шерлок Холмс: Гра тіней") і Акселем Хенні ("Марсіанин", "Мисливці за головами") в головних ролях. Режисером картини виступив норвежець Томмі Віркола, який прославився завдяки комедійному фільму жахів "Операція "Мертвий сніг".

У центрі сюжету новинки – подружня пара, яка переживає не найкращий період у стосунках. Вони відправляються в заміський будиночок, щоб виправити ситуацію, проте насправді кожен виношує план вбивства свого "опонента". Однак незабаром до них навідуються непрохані гості, які принесуть їм куди більшу небезпеку. Варто також відзначити, що на даний момент у новинки досить непогані рейтинги – 7,5 балів з 10 на IMDb.

Тим часом, ще 12 жовтня вийшов перший епізод слешер-хоррор-серіалу "Чакі" / Chucky (США, 2021), що є частиною всесвіту оригінальної однойменної серії фільмів. Режисером серіалу виступив Дон Манчіні, який працював над більшістю попередніх фільмів про зловісну ляльку-вбивцю.

Цього разу лялька Чакі перетворює на жах життя в ідилічному американському містечку. Серія жахливих вбивств починає розкривати лицемірство і таємниці його мешканців. Тим часом поява ворогів і союзників з минулого Чакі загрожує розкрити правду про вбивства, а також про походження демонічної ляльки, яка виглядає як звичайна дитина, але насправді є сумно відомим монстром-вбивцею.

Як і у фільмах, Чакі озвучить визнаний майстер хоррора Бред Дуріф. Також до своїх ролей повернуться Дженніфер Тіллі, Фіона Дуріф, Крістін Еліз Маккарті та інші.

При цьому перший епізод серіалу вже встиг отримати позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього рейтинг 8,6 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 100% схвалення від критиків і 89% від глядачів, а на Metacritic – 68 балів з 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Тим часом, Disney+ 13 жовтня випустив всі 8 епізодів комедійної хоррор-антології "Просто позамежно" / Just Beyond (США, 2021). Серіал заснований на оповіданнях американського письменника Роберта Стейна – майстра "літератури жахів для підлітків". У центрі сюжету – незвичайна інша реальність, що таємно сусідить з нашим буденним світом. Кожен епізод розповідає власну історію, наповнену таємницями і чарами. Головні актори в кожному епізоді, переважно юні зірки, також різні, серед них – Маккенна Грейс, Гебріел Бейтман, Лексі Андервуд та інші. На даний момент у серіалу досить непогані відгуки, зокрема, 7,3 балів з 10 на IMDb.

Також 14 жовтня Paramount+ випустить перший епізод нового серіалу в жанрі чорна комедія "Засуджена" / Guilty Party (США, 2021) з Кейт Бекінсейл в ролі журналістки, яка намагається врятувати свою кар'єру, взявшись за історію про молоду матір, яка отримала довічний термін за вбивство власного чоловіка, якого вона не вбивала. Попереду на героїню чекає маса божевільних подій і курйозних ситуацій.

Ще одна хоррор-новинка тижня – молодіжний серіал-слешер "Я знаю, що ви зробили минулого літа" / I Know What You Did Last Summer (США, 2021) від Prime Video, який стартує 15 жовтня. Він знятий за мотивами однойменного роману 1973 року, перша екранізація якого мала місце в 1997 році та була вельми позитивно прийнята критиками, отримавши статус культового фільму жахів. Тоді головні ролі виконали майбутні голлівудські зірки Дженніфер Лав Хьюітт, Сара Мішель Геллар, Фредді Принц-молодший і Райан Філліпп.

Нагадаємо, за сюжетом, групу підлітків переслідує вбивця через рік після нещасного випадку зі смертельними наслідками в їхній випускний вечір. Режисером пілотного епізоду для нової кіноадаптації класичної історії став Джеймс Ван, який працював над такими відомими хоррор-франшизами, як "Пила", "Астрал" і "Закляття". Головна роль в серіалі дісталася Медісон Айсмен, відомій за двома фільмами з серії "Джуманджі" і хоррором "Прокляття Аннабель 3".

Ну а 15 жовтня Syfy випустить перший епізод зомбі-фільму жахів "День мерців" / Day of the Dead (США, 2021), знятого за мотивами однойменного культового хоррора Джорджа Ромеро 1985 року. У центрі сюжету – шестеро незнайомців, які разом намагаються вижити в умовах зомбі-апокаліпсису.

17 жовтня стартує 7 сезон постапокаліптичного зомбі-хоррора "Бійся ходячих мерців" / Fear the Walking Dead (США, 2015-), що є спін-оффом і приквелом серіалу "Ходячі мерці". Події серіалу розгортаються в Лос-Анджелесі на самому початку епідемії.

Крім того, 13 жовтня на телеканалі CW, що монополізував серіальні екранізації коміксів DC, стартували нові сезони двох популярних супергеройських серіалів. По-перше, це сьомий сезон серіалу "Легенди завтрашнього дня" / Dc's Legends of Tomorrow (США, 2016-). Так-так, його все ще не закрили... Нагадаємо, за сюжетом серіалу, група супергероїв-металюдей на космічному кораблі переміщається крізь простір і час та розбирається з загрозами.

У сьомому сезоні до своїх ролей повернуться Кейті Лотц, що беззмінно виконує роль Сари Ленс / Білої канарки з часів "Стріли", а також Тала Еші (Зорі Адріанна Томаз / Ісіда), Джес Макаллан (Ава Шарп), Нік Зано (Нейт Хейвуд / Сталь) і Метт Райан (Джон Костянтин / доктор Гвін Дейвіс).

Також 13 жовтня вийшов перший епізод третього сезону серіалу "Бетвумен" / Batwoman (США, 2019-). Навіть попри те, що після заміни в другому сезоні виконавиці головної ролі Рубі Роуз на Джавісію Леслі рейтинги серіалу остаточно обвалилися, його все ж вирішили продовжити на третій. У третьому сезоні головна героїня залишиться та ж – Райан Вайлдер, яка за другий сезон пройшла шлях від бездомної з темним минулим до супергероїні.

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Нагадаємо, з 23 вересня Україна перейшла в жовту карантинну зону, а це торкнулося і формату роботи кінотеатрів. На даний момент українські кінотеатри мають право вибрати, в якому форматі вони будуть працювати – повністю вакцинований персонал і допуск глядачів з сертифікатами вакцинації або ж заповнюваність залів на 2/3. Поки що більшість кінотеатрів пішли другим шляхом.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся