Фільм "Віднесені вітром" став першою повнометражною кольоровою картиною і отримав вісім "Оскарів" / скріншот

Стримінговий сервіс HBO Max прибрав з каталогу фільм «Віднесені вітром» на тлі протестів проти расової несправедливості і поліцейської жорстокості в США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також"Занадто білий "Оскар": кінопремію звинуватили в сексизмі та расизмСервіс заявив про своє рішення після колонки в Los Angeles Times сценариста «12 років рабства» Джона Рідлі, в якій той зажадав прибрати фільм з каталогу.

Відео дня

«Цей фільм прославляє довоєнний Південь. Цей фільм ігнорує жахи рабства і увічнює найболючіші стереотипи про темношкірих людей і людей змішаної раси. Фільм підтримує расизм, який провокує злих і скорботних американців виходити на вулиці», – написав Джон Рідлі.

В HBO Max заявили, що «Віднесені вітром» – це «продукт свого часу, який засвідчує расові упередження, які, на жаль, були розповсюджені в Америці». Представник сервісу зазначив, що фільм можуть повернути на платформу, але у такому разі його буде супроводжувати примітка щодо історичного контексту. Вирізати сцени з суперечливими темами не стануть.

Як відомо, «Віднесені вітром» 1939 року розповідає про події Громадянської війни, на тлі яких Скарлетт О'Хара намагається заново побудувати своє життя на плантації та знайти любов. Стрічка стала першою повнометражною кольоровою картиною та отримала вісім «Оскарів».

Раніше УНІАН писав, що у США попрощалися з Джорджем Флойдом, який помер 25 травня після того, як був затриманий поліцією в Міннеаполісі. Його смерть викликала хвилю протестів у країні і світі проти неправомірних дій поліції.