ABBA випустила новий альбом \ фото REUTERS

Новий альбом легендарної шведської групи ABBA під назвою Voyage вийшов на потокових сервісах.

У новий альбом увійшли десять треків.

Нагадаємо, ABBA анонсувала вихід альбому у вересні. Тоді ж група представила дві пісні з нього: I Still Have Faith in You і Don't Shut Me Down.

Читайте такожЛегендарна ABBA назвала дату виходу альбому і анонсувала концерти (відео)

Шведська група планує представити альбом на концерті з використанням голограм. Його проведуть на арені в Олімпійському парку Лондона, яку спеціально для цього побудували. Планується, що концертне турне пройде з 27 травня по 2 грудня 2022 року.

Альбом Voyage став дев'ятим. Минулий альбом The Visitors був випущений в листопаді 1981 року.

Дев'ять нових пісень в альбомі підтверджують, що незважаючи на минулі десятиліття талант Андерсона та Ульвеуса не зіпсувався. Десята пісня - Just a Notion була написана і записана в 1979 році під час роботи над Voulez Vous, але в кінцеву версію альбому не увійшла. І так само, як і I Still Have Faith in You і Don't Shut Me Down, видані як сингли до Voyage.

Нові пісні, як каже Ульвеус, писалися абсолютно незважаючи на всі зміни моди та стилю, які відбулися в популярній музиці останніх десятиліть.

Втім, мільйони шанувальників гурту по всьому світу саме цього – повернення доброї старої ABBA – і чекають від нового альбому.

Як з'явилася ідея про возз'єднання

6 червня 2016 року на приватній вечірці у Стокгольмі Агнета, Анні Фрід, Бьорн та Бенні заспівали разом стару пісню The Way Old Friends Do. Очевидно, що за минулі десятиліття в учасників гурту з'явилося бажання знову попрацювати разом, і через два роки, у квітні 2018-го, було оголошено про завершену роботу над двома новими піснями: I Still Have Faith in You та Don't Shut Me Down, пише Бі-бі-сі.

"Нам усім дуже сподобалося, і я кажу Агнете та Ані Фрід: "Дівчатка, а чому б нам не записати цілий альбом?" - розповідає Бенні Андерсон.

"З першої ж пісні I Still Have Faith in You ("Я все ще в тебе вірю"), як тільки Бенні заспівав мелодію, я зрозумів, що це про нас, - продовжує розповідь Бйорн Ульвеус. - Ми зрозуміли, що, хоч би як неймовірно здавалося, що ми можемо випустити новий альбом через 40 років, ми все ж таки залишаємося кращими друзями, ми, як і раніше, отримуємо задоволення від спільного спілкування і роботи і зберегли вірність і відданість один одному".

Група ABBA

Шведський поп-квартет ABBA (Агнета Фельтског, Бьорн Ульвеус, Бенні Андерссон і Анні-Фрід Лінгстад) був утворений в 1972 році і проіснував 10 років. Музиканти перемогли на Євробаченні в 1974 році і записали велику кількість хітів, які зараз є класикою поп-музики. На основі цих пісень був створений мюзикл Mamma mia, який потім екранізували. Влітку 2018 року на екрани вийшла друга частина картини.