УНІАН розповість, які добрива люблять огірки / фото pixabay.com

Закінчується перший місяць літа, і багато хто із садівників вже сьогодні замислюються, чим підгодувати огірки у липні для хорошого врожаю.

У цьому матеріалі УНІАН зібрав кращі варіанти підгодівлі. Ми розповімо вам, чим краще підгодувати огірки під час плодоношення і перевершити свої навіть найсміливіші очікування.

Які добрива люблять огірки - перелік

Дуже важливу роль у вирощуванні огірків грають мінеральні, азотні і калійні добрива (зола, гумат калію, карбамід, аміачна селітра). Також у достатніх кількостях ці овочі споживають фосфор. І точно не будуть зайвими для огірків марганець, цинк, кальцій з магнієм.

Відео дня

Що стосується періодичності підживлення, то на початковому етапі садівники радять підживлювати огірки азотними добривами, а ось під час зав'язування плодів та цвітіння - суперфосфатом. Коли ж плоди почнуть дозрівати, кращими добривами для них будуть калійні.

Чим підгодувати огірки, щоб отримати хороший урожай - поради

За словами садівників, під час плодоношення огірки гостро потребують величезної кількості калію. Найпростіше овочі наситити їм, використовуючи калійну селітру або золу. Залийте 1 склянку золи 10 літрами води, перемішайте і рясно полийте грядки.

Для того щоб захистити овочі від хвороб, можна під час плодоношення обприскувати їх розчином йоду (40 крапель йоду, один літр сироватки і 10 літрів води).

Також садівники радять окремо поливати огірки дріжджовим розчином. Для його приготування необхідно 100 грамів дріжджів змішати з половиною склянки цукру, залити 5 літрами води і почекати кілька годин перед поливом.

Тепер ви точно знаєте, чим підгодувати огірки у липні, щоб не жовтіли листя, та урожай у результаті вийшов вражаючим.

Раніше УНІАН детально розповідав, як приготувати розчин з дріжджів для поливу огірків.

Вас також можуть зацікавити новини: