Як удобрювати огірки оцтом - поради / фото ua.depositphotos.com

Хрусткі огірочки прямо з грядки - найкраще, що може бути влітку. Однак часом урожай засмучує. Огірки можуть жовтіти і дуже повільно рости. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою - діяти потрібно швидко, урожай ще можна врятувати.

Багато хто з дачників використовує покупні добрива і хімікати, але не бачить хороших результатів. Розповідаємо, чим підгодувати огірки, щоб отримати хороший урожай і не витрачати багато грошей на підгодівлю.

Як використовувати оцет для підгодівлі огірків

Звичайно, щоб підгодувати огірки, вам не потрібно лити оцет прямо з пляшки на грядку. Для приготування добрива вам знадобиться не тільки "основний інгредієнт". 

Відео дня

Щоб збільшити урожай огірків, візьміть велике 10-літрове відро і влийте в нього:

  • 1 склянку 9% оцту;
  • 9,5 літрів води.

Гарненько розмішайте розчин та одразу ж можете приступати до поливу. Щедро підгодуйте кущі огірків оцтовою водою під корінь. Щоб заздалегідь розрахувати і зрозуміти, скільки оцту для поливу огірків вам потрібно, порахуйте кількість кущів. На кожен знадобиться приблизно 1,5-2 літра підгодівлі. 

Чи можна поливати огірки оцтовою водою занадто часто 

Варто враховувати, що з такою підгодівлею важливо не переборщувати. Використовувати оцтову воду можна з інтервалом в два тижні, але не частіше трьох разів за сезон.

Звичайно, оцтовий розчин відмінно бореться зі шкідниками, збільшує урожай і захищає огірки від пожовтіння. Однак він підходить лише для грунту з позитивним або нейтральним РН.

Кислий грунт удобрювати оцтом не потрібно, замість цього ви можете дізнатися про інші способи збільшення врожаю. Наприклад, раніше УНІАН вже розповідав, як приготувати розчин з дріжджів для поливу огірків.

Вас також можуть зацікавити новини: