Сорти огірків без гіркоти - перелік / фото УНІАН

Вибрати вдалий сорт огірків, які не будуть примхливими при вирощуванні, а потім виростуть солодкими і хрусткими - завдання непросте. Серед безлічі видів великий шанс "наштовхнутися" на невдалий. УНІАН з'ясував, які вони - найневибагливіші огірки для відкритого грунту, до того ж, ті, що не дають гіркоти при дегустації.

Раніше ми говорили про те, як вирощувати огірки правильно.

Чому огірки гіркі і як це виправити - городні хитрощі

Відомо, що в зеленому овочі міститься підступна речовина - кукурбітацин. Саме він дає гіркоту листю, стеблу і корінням. Якщо огірок росте в невідповідних умовах, то цей компонент виробляється активніше, а овоч стає гірким. Досвідчені садівники знають, що з таких огірків брати насіння не можна - гіркота передається генетично. Тому під час вирощування огірків важливо дотримуватися усіх правил.

Відео дня

Найневибагливіші огірки для відкритого грунту без гіркоти - список

На даний момент селекціонери постійно розробляють нові сорти овочів, в тому числі і огірків, тому знайти відповідний для себе вид не складає труднощів. УНІАН зібрав перелік найбільш вдалого для посіву насіння, яке не вимагає постійної уваги і дає багатий урожай пупирчатого овоча.

Амелія F1

Гордість чеських селекціонерів - ранній гібрид. Плоди, вирощені з "Амелії", виростають з дрібними горбками, майже не мають насіння і повністю позбавлені від гіркого присмаку. 

Переваги гібрида:

  • багатий урожай аж до холодів;
  • відсутність сприйнятливості до перепадів температури;
  • стійкість до борошнистої роси та інших захворювань.

Крім того, такі огірки легко можна вирощувати в теплиці або відкритому грунті.

Бінго F1

Партенокарпічний гібрид c пучковим закладенням зав'язей. Особливість насіння в тому, що з одного пучка виростають до 10 повноцінних огірків пікулів. Культура невибаглива - прекрасно себе почуває і в закритому, і у відкритому грунті, а також цілком лояльна до поганої освітленості. Урожайність "Бінго F1" вище всяких похвал - 16-18 кг на кв.м, так що, збирати їх можна кожен день. 

Гірлянда F1

Ще один вдалий сорт, якщо вам потрібні огірки без гіркоти. В цьому випадку зав'язь відбувається за методом букетного закладення. Рослина буде рослою і зі слабкими гілками, тому досвідчені дачники радять формувати в одне стебло і висаджувати за принципом 30х70 см. 

Перевага гібрида в тому, що урожай ви будете збирати відрами і дуже часто - буквально через день. Сам огірочок виглядає чудово - темно-зелений, з дрібними горбками, виділяє легкий аромат і на смак неймовірно солодкий. Культура стійка до кореневої гнилі і борошнистої роси, також чудово переносить вирощування на підвіконні або балконі.

Пальчик

Ранньостиглий бджолозапильний сорт, який краще вирощувати у відкритому грунті. Зав'язі закладаються пучками, а огірок виростає з великими горбками, має довгасту форму і світлі смужки на шкірці. Урожай дуже хороший, плодоношення високе, тому будьте готові збирати огірки кожні 2-3 дні. До речі, ігнорувати цей момент не радимо - якщо "Пальчик" пробуде на грядці занадто довго, то втратить форму.

Шанхайський довгий

Неймовірно смачний огірок без гіркоти, який підходить і для свіжих салатів, і для засолювання. Насіння можна вирощувати в теплиці або відкритому грунті. Враховуйте, що рослина потужна і сильно плететься, тому краще її підв'язувати до шпалери. Плодоносить рясно до перших заморозків, а огірки цього сорту виростають солодкими і соковитими. Будь-які захворювання гарбузових для "Шанхайського довгого" не страшні - культура стійка до основних з них. 

Вас також можуть зацікавити новини: