Як правильно вирощувати огірки в домашніх умовах / depositphotos.com

Перед початком городнього сезону багато дачників шукають відповідь на питання про те, як правильно вирощувати огірки у відкритому грунті, теплиці або на розсаду. Навіть знаючи тисячу варіантів, все одно можна помилитися і отримати не такий багатий урожай, як хотілося б. УНІАН розповість, як вирощувати огірки в домашніх умовах, щоб очікування виправдалися.

Раніше ми говорили про те, як виростити розсаду помідорів.

Що потрібно робити, щоб був хороший урожай огірків - головні правила

Огірки не можна назвати найвибагливішою культурою, однак, і за нею потрібен догляд. Важливо не тільки знати про основні правила, але і не допускати образливих помилок:

Відео дня
  • надмірної вологості - у стаканчиках для розсади треба робити отвори на дні, а огірки у відкритому грунті поливати раз в два дні;
  • нестачі добрив - потрібно використовувати розпушуючі і живильні компоненти (біогумус, золу або гній);
  • ігнорування витягування огірків - стебло потрібно зігнути ближче до землі і присипати грунтом (так рослина отримає більше поживних компонентів);
  • недотримання температурного режиму - для насіння забезпечте 25°C, а для рослин у відкритому грунті - 20-22°C.

Крім того, огірки, як і будь-які інші живі рослини, варто підтримувати в періоди стресу. Коливання температури, зміна погодних умов, пересадка і інші фактори сприймаються огірками, як привід для паніки. Використовуйте бурштинову кислоту - вистачить двох грам на 10 літрів води. Зробіть такий розчин і поливайте їм коріння огірків, а також обприскуйте самі рослини - вони будуть вам вдячні і дадуть хороший урожай.

Вас також можуть зацікавити новини: