Вічнозелені чагарники для саду / фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Вічнозелені рослини будуть доречні на будь-який клумбі. Вони радують око цілий рік і прикрашають навіть самий непримітний сад. З них можна створити чудовий живопліт. УНІАН назвав 7 найменш вибагливих вічнозелених кущів, які добре приживуться на українській клумбі.

Юка

Як вирощувати юку в саду / фото pixabay

Юка - красива екзотична пальма з гострими листям, яка прикрасить будь-який сад. Багато видів мають красиві білі квіти, схожі на конвалії. Юки - хороші вічнозелені чагарники для дачі, які не вимагають постійного догляду. Головне - вибрати відповідне місце для посадки. Це дерево любить сонце і не любить вологу, тому важливо щоб місце добре висвітлювалося і було на височині.

В саду рекомендується висаджувати сорти юка нитчата і юка сиза - вони найбільш морозостійкі.

Відео дня

Туя

Як вирощувати тую в саду / фото pixabay

Туї - дуже популярні в Україні вічнозелені рослини для клумби. Вони виглядають дуже ошатно. Їх часто висаджують уздовж доріжок і як живопліт. Існують як високі, так і карликові сорти, а також види з різним кольором хвої. Вирощувати їх простіше не насінням, а саджанцями. Молоді туї потрібно регулярно поливати і накривати мішковиною на зиму, але дорослим такий ретельний догляд не потрібен.

Самшит

Як вирощувати самшит в саду / фото pixabay

Симпатичний круглий самшит часто висаджують на бордюрах і біля доріжок. Рослина прекрасна сама по собі, але її також можна обрізати до потрібної форми. Добре переносить тінь, але не любить посуху. Восени його потрібно замульчувати товстим шаром хвої, щоб коріння не замерзло. Листя самшиту отруйне - після торкання до нього мийте руки.

Декоративна сосна

Сосна бонсай як доглядати / фото ua.depositphotos.com

Вічнозелені дерева сосни в Україні нікого не здивують, але їхні декоративні види стануть гарною прикрасою для саду. Зверніть увагу на сорти сосни "Бонсай" (невисока з викривленим стовбуром), "Мугус" (округлої форми з яскравою хвоєю), "Варелла" (невисока з круглою кроною), "Вінтер Голд" (з жовтими голками). Сосни не вибагливі до умов вирощування, але часто хворіють. Тому варто заздалегідь запастися інсектицидами.

Аукуба японська

Аукуба Японська В саду / фото ua.depositphotos.com

Аукуби японські - це симпатичні вічнозелені кущі з червоними ягодами і плямистим листям. Рослина цінується за свою невибагливість - вона росте на будь-якому грунті, добре переносить посуху і забруднене повітря. Не люблять аукуби тільки сильного вітру, тому на зиму їх краще обгородити.

Еріка

Догляд за ерікою в саду / фото ua.depositphotos.com

Любителям квітів варто придивитися до еріки. Це невисока вічнозелена рослина, густо всіяна яскравими квітами. Цвісти вони можуть навіть взимку, що виглядає неймовірно красиво. Існують десятки сортів еріки, і кожен з них відрізняється за умовами росту і догляду. Найбільш пристосованими до українського клімату вважаються трав'яна, хрестолиста, сиза і гібридна еріка. Купуючи рослину, обов'язково ознайомтеся з інформацією по догляду за нею.

Тис

Як вирощувати тис в саду / фото pixabay

Вічнозелений тис - рослина-довгожитель, що може прожити тисячі років. Це хвойне дерево з темно-зеленими голками і великими червоними ягодами. Існують різні по висоті і формі крони види тиса. Дерево добре переносить посуху і тінь, але не любить загазоване повітря. Надає перевагу пухкому грунту. Зверніть увагу, що всі частини тиса отруйні, тому до нього краще не підпускати дітей і тварин.

Вас також можуть зацікавити новини: