Як використити крупний часник на дачі - поради / depositphotos.com

Для багатьох і досі загадка, як виростити крупний часник, хоч це і традиційна культура на українських городах. Існує не так вже й багато секретів, аби врожай часника тішив вас якістю та розмірами. 

Раніше ми розповідали, що не можна їсти з часником, а сьогодні поділимося лайфхаками, що потрібно зробити, щоб виростити великий часник.

Як виростити хороший часник - таємний лайфхак

Досвідчені городники знають секрет, який гарантує щедрий врожай часнику. Він криється у часникових стрілках та довгих листках, а точніше їхньому видаленні та зав'язуванні.

Відео дня

Річ у тім, що поживні речовини рослини йдуть вверх - до стрілки та листків, а головка часника через це росте повільніше. Спробуйте обрізати часникові стрілки після їхньої появи, а за тиждень до збору врожаю зав'яжіть на вузол довгі листки рослини. Такий хитрий трюк здатен збільшити розмір плодів на 30-40 %.

Як виростити великий часник - загальні поради

Загальних секретів вирощування часнику не так вже й багато. Втім, до кожної деталі важливо своєчасно підготуватися. Розберемося покроково:

  • Ґрунт. Почніть із підготування землі. Потурбуйтесь про те, щоб грядка була промульчованою. У пухкому ґрунті зробіть неглибокі борозни, посипте дно піском та висадіть зубці-насінини.
  • Зимова посадка. Якщо ви садите часник на зиму - прикрийте його гілками смереки або поліетиленовою плівкою. Таким способом ви зможете врятувати його від аномального морозу.
  • Розпушування та полив. Існує один лайфхак, як виростити добрий урожай швидше, ніж зазвичай. Варто періодично розпушувати ґрунт, коли часник почав проростати. Не забувайте про регулярне поливання. Молода рослина потребує зволоження раз на тиждень. Після формування голівки часнику можна поливати раз на місяць.
  • Удобрювання. Часник, як і решта культури, вимагає добрива. Навесні після появи перших паростків дайте рослині азотні добрива. Це одноразова процедура. Потім можна періодично додавати попіл.

Іноді часник залишається дрібним, незважаючи на всі спроби його врятувати. Ймовірно, сорт просто виродився. Спробуйте замінити насіння на інші - більші.

Тепер ви знаєте всі секрети, як виростити великий часник на дачі. Сподіваємося, у новому сезоні врожай вас потішить.

Вас також можуть зацікавити новини: