Яєчна шкаралупа - це ідеальне добриво для більшості рослин / фото ua.depositphotos.com

З настанням літа і сезону вирощування фруктів і овочів, всім хочеться поліпшити свій урожай не вдаючись до покупних добрих і хімії. Однак, в холодильнику вже є необхідний засіб - яєчна шкаралупа.

Які рослини люблять яєчну шкаралупу

Найбільше ця добавка подобається цвітній капусті, сливі, помідорів, картоплі і часнику.

Так, яєчна шкаралупа для часнику є однією з найважливіших добавок. Вона не тільки розпушить грунт, а й наситить її кальцієм.

Відео дня

Яєчна шкаралупа, як добриво для помідор, особлива ефективна на стадії розсади. Вона може захистити ваші саджанці від чорної ніжки. Можна або додавати в грунт для розпушення і харчування або ж готувати настій. Спосіб приготування і застосування простий:

  • на 1 л. води беремо шкаралупу 5-6 яєць;
  • настоюємо п'ять днів, збовтуючи двічі на добу, щоб рівномірно насичувати воду;
  • можна поливати рослини.

Цією ж рідиною варто удобрювати сливи, цвітну капусту і картоплю.

Допомагає також яєчна шкаралупа від шкідників. Зокрема, від равликів, мишей, колорадських жуків і кротів. Для цього потрібно вмішувати яєчну крихту в грунт біля ваших рослин.

Які рослини не люблять яєчну шкаралупу

Яєчна шкаралупа, як добриво для полуниці, абсолютно не годиться. Не підходить вона також для гороху, огірків і кабачків. Чим небезпечна яєчна шкаралупа для цих рослин? Це засіб здатний окислювати грунт, що просто вбивство для гороху, огірків, полуниці і кабачків.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати кольорову капусту під час зав'язування качанів.

Вас також можуть зацікавити новини: