Поради, чим найкраще підгодовувати цвітну капусту / depositphotos.com

Досвідчені городники вважають, що найкраща підгодівля для капусти - калійно-фосфорні добрива і борна кислота, саме вони дають можливість качанам зав'язуватися. УНІАН детально з'ясував, чим можна підгодувати капусту для зростання бюджетно і ефективно.

Чому не зав'язується цвітна капуста - головні причини

Головна проблема, з якою стикаються дачники - це відсутність зав'язей взагалі або вони є, але занадто дрібні. Це відбувається через брак корисних речовин, а особливо:

  • суперфосфатів;
  • калійно-фосфорних добрив;
  • борної кислоти;
  • спеціальних хімічних стимуляторів.

Вносити такі добрива потрібно вже на стадії формування бутонів, найчастіше - під корінь 3-4 рази за сезон, але іноді можна використовувати і метод обприскування. 

Відео дня

Як виростити цвітну капусту у відкритому грунті за допомогою різних добрив

Для того щоб зав'язь качанів відбувалася швидко і якісно, бажано чергувати мінеральні та органічні добрива, а також дотримуватися інтервалу - 10-15 днів. 

Мінеральні добрива можуть бути наступними:

  • аміачна селітра - вносити відразу після пересадки розсади у відкритий грунт, а під час цвітіння взагалі не використовувати;
  • калійні добрива і суперфосфати - додавати під час зав'язування качанів;
  • борна кислота - використовувати позакореневий спосіб на етапі формувань білих суцвіть, а потім ще раз через два тижні.

Найпопулярніші органічні добрива - це компост, коров'як, перегній і пташиний послід. Компост і коров'як вносять за два місяці до посадки, а настоєм з коров'яку і пташиного посліду можна поливати рослини. Важливо пам'ятати, що в свіжому вигляді гній використовувати не можна - він повинен настоюватися кілька місяців. 

Вас також можуть зацікавити новини: