Спочатку стосунки з брехуном нагадують справжню казку / фото ua.depositphotos.com

Люди, які поринають у хвилююче море нового кохання, часто відкидають будь-які сумніви щодо партнера. Втрата обережності і критичного мислення в такій ситуації цілком зрозуміла, але може мати тяжкі далекосяжні наслідки, якщо у підсумку ви розпочнете подружнє життя із патологічним брехуном, який не є тим, за кого себе видає.

Видання Huffpost пропонує новозакоханим хоч на хвилину зняти рожеві окуляри і перевірити, чи не демонструє новий партнер у своїй поведінці 5 класичних ознак патологічного брехуна. Ось ці 5 ознак:

  1. Стосунки нагадують романтичну казку. Патологічні брехуни часто вдаються до "бомбардування" своєї жертви інтенсивними проявами прихильності — постійними компліментами, щедрими подарунками, незапланованими романтичними побаченнями, а також занадто ранніми далекосяжними обіцянками.
  2. Неймовірні факти, які неможливо перевірити. Патологічні брехуни майже завжди мають приголомшливе резюме та сімейну історію: вони не просто навчалися в університеті – вони навчалися в найпрестижнішому в світі Єльському університеті. Їхні батьки не просто багаті, вони заснували сімейний фонд, який займається благодійністю. Тілько от проблема: жоден з цих неймовірних фактів не має жодних підтверджень.
  3. Відчуття, що тут щось не так. Коли ви згадуєте те, що вам сказав ваш партнер, вас починають долати сумніви. Ви не маєте жодних твердих підстав не довіряти словам чи діям партнера, але у підсвідомості постійно сидить цей дискомфорт – ніби щось негаразд. Це можна назвати інтуїцією: коли ви не можете аргументовано знайти невідповідності, але вже помітили дивні моменти.
  4. Партнер дуже сердиться на найменші ваші сумніви щодо його слів. Патологічні брехуни, як правило, живуть у власноруч створеному фантастичному світі. Їхні вигадані наративи сприймаються як реальність, тому, коли ви вказуєте їм на їхню брехню, ви руйнуєте їхній світ і самосвідомість. Це боляче для них, тому брехуни реагують агресивно, рішуче заперечуючи будь-які невідповідності і перекладають провину на вас.
  5. Партнер ніколи не вибачається за свої помилки, йому байдуже на ваші душевні страждання. Якщо ви даєте зрозуміти, що слова чи дії партнера завдають вам емоційного болю, патологічний брехун завжди реагує бездушно: він не визнає своєї провини і загалом зневажливо ставиться до вашої емоційної реакції.

Інші матеріали з порадами психологів щодо стосунків

Як писав УНІАН, люди часто припускаються стереотипних помилок у стосунках, що створює зайві проблеми і може призвести до розриву. Психологи назвали 5 речей, які справді можуть зруйнувати шлюб.

Відео дня

Також ми розповідали про 7 ознак того, що ви нещасливі у стосунках. Варто своєчасно звернути увагу на ці проблеми, доки ситуація не стала ще гіршою.

Вас також можуть зацікавити новини: