Сцена Євробачення-2023 / фото instagram.com/eurovision

11 травня в Ліверпулі пройшов другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023. Згідно з результатом, у фінал пройшли Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія і Словенія.

Розповідаємо, що цікавого було протягом вечора. 

Перший учасник другого півфіналу - Reiley з Данії. Молодий виконавець вирішив заявити про себе на весь світ не тільки вокалом, а й зовнішнім виглядом - перед публікою він з'явився в рожевому костюмі зі стразами.

Другою на сцену вийшла Вірменія. Brunette підкорила головну сцену Європи з піснею "Future Lover". Дівчині всього 21, але в музиці вона з 4-х років. З 15-ти вона пише пісні, а в 18 років випустила перший сингл!

Румунію представив Theodor Andrei. Це наймолодший представник Румунії на Євробаченні. Він підкорив всі локальні вокальні конкурси, зібрав всі нагороди і вирішив домагатися кришталевого мікрофона Євробачення-2023.

Юна Alika представила Естонію. Вона прославилася у себе на батьківщині два роки тому, коли виграла в місцевому вокальному шоу. З тих пір вона випустила три сингли, які стали хітами. 

Також на сцену вийшов бельгійський співак Gustaph. Він вже втретє на Євробаченні, але в 2018 і в 2021 роках він був бек-вокалістом.

Кіпр представив Andrew Lambrou. Талановитий хлопець навчився грати на гітарі за допомогою мобільного додатку, а помітили його як артиста 10 років тому після потужного каверу на відому пісню. 

Diljá з Ісландії теж вирішила поборотися за місце в гранд-фіналі. У 2009 році вона вперше побачила виступ представниці Ісландії на Євробаченні, і дала собі слово, що сама вийде на цю сцену, коли виросте.

Victor Vernicos з Греції в 11 років написав свою першу пісню, а в 14 став продюсером. Молодий хлопець вийшов на сцену з чуттєвою піснею "What They Say".

Красуня Blanka з Польщі підкорила сцену Євробачення запальною композицією "Solo".

Словенію представив Joker Out з піснею "Carpe diem". Яскраву композицію артист доповнив не менш яскравим образом!

Iru з Грузії вже брала участь в цьому конкурсі, але в складі музичної групи. Цього року вона вирішила випробувати свої сили як сольна виконавиця, втім, до фіналу не дійшла.

Під номером 12 на сцену вийшли представники епатажної панк-рок-групи родом з Сан-Марино. Piqued Jacks виконали композицію "Like an Animal". 

Австрію представив дует Teya & Salena. Дівчата спочатку розвивалися як сольні артистки, а потім одного разу зустрілися і зрозуміли, що зможуть домогтися висот в дуеті.

Виступ Албанії на Євробаченні-2023 - унікальний. Це перший раз, коли країну представляє ціла сім'я.

Передостанній сьогодні на сцену вийшла Monika Linkyte з Литви. Її конкурсна пісня називається "Stay". У 2015 році Моніка вже була на Євробаченні, але перемогти їй не вдалося. Також за її плечима дитяче Євробачення. 

Учасник під номером 16 - Voyager з Австралії. Австралійський мовник, захопившись талантом і наполегливістю хлопців, навіть не проводив Нацвідбір, а безпосередньо зв'язався з музикантами, запропонувавши їм представити країну. Ті погодилися без роздумів.

Всього в першому півфіналі виступили представники 15 країн. Однак пройти у фінал вдалося тільки десятьом. Серед них Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Український гурт TVORCHI виступить одразу у гранд-фіналі, як країна-переможець у 2022 році.

Вас також можуть зацікавити новини: