Брайан Сінгер \ REUTERS

Режисер музичного байопіка про групу Queen "Богемна рапсодія" Брайан Сінгер виключений зі списку номінантів на премію Британської академії кіно - і телевізійних мистецтв (BAFTA) через звинувачення у розбещенні неповнолітніх.

Читайте такожРежисер "Богемної рапсодії" потрапив у секс-скандал напередодні вручення "Оскара"

Як повідомляє прес-служба Академії, сам фільм залишається в числі номінантів у категорії "видатний британський фільм", однак номінація Сінгера "припинена", передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Про звинувачення в домаганнях стало відомо зі статті в американському виданні Atlantic, яке процитувало чотирьох чоловіків, які вперше розповіли про пережитий досвід. Сінгер заперечує всі звинувачення, називаючи їх "гомофобним наклепом".

53-річний режисер був знятий з посади режисера "Богемної рапсодії" за три тижні до закінчення зйомок за "ненадійну поведінку на знімальному майданчику", як було тоді повідомлено.

СамСінгер пояснив цей епізод, сказавши, що був нездоровий, а кіностудія не захотіла врахувати його стан в той період. Його ім'я при цьому залишилося в титрах картини.

У середу в своїй офіційній заяві керівництво BAFTA заявило, що вважає поведінку, в якій звинувачують Сінгера, абсолютно неприйнятною і несумісною з принципами Академії.

Там також визнається той факт, що Сінгер заперечує всі висунуті проти нього звинувачення, проте кажуть, що його ім'я буде виключено зі списку номінантів до тих пір, поки ситуація зі звинуваченнями не проясниться.

"Щоб уникнути сумнівів "Богемна рапсодія" залишається у списку номінантів в категорії "видатний британський фільм", як і інші особи, названі в якості кандидатів у зв'язку з номінацією цього фільму. BAFTA вважає, що у кожного має бути право на побудову кар'єри в спокійній професійній робочій обстановці, і буде продовжувати цьому сприяти в індустрії кіно, телебачення і розважальних ігор".

Брайан Сінгер був режисером таких фільмів як "Люди Ікс", "Повернення Супермена" і "Підозрілі особи". За останній він також був номінований на премію BAFTA.

Як повідомляв УНІАН, у січні "Богемна рапсодія" була виключена зі списку номінантів на нагороду неурядової організації ЛГБТ ГЛААД - також через звинувачення, висунуті проти Сінгера.