Коломойський заявив, що йому незрозуміла позиція держави" по банку / фото УНІАН

Екс-власник "Приватбанку", бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що йому незрозуміла позиція держави" по банку.

Про це він заявив в інтерв'ю "Економічній правді".

Відповідаючи на запитання, чи Коломойський подавати нові позови за "Приватбанку" з вимогою компенсації, він заявив, що "якщо судом буде встановлено, що щось неправильно було зроблено, незаконно (про націоналізацію. - Ред.). Будемо якось домовлятися, вирішувати або судитися. Не обов'язково одразу ж судитися".

Відео дня

Читайте такожУ світовій економіці почався період "синхронного уповільнення" - аналітики

"Мені незрозуміла позиція держави. Вони хочуть залишити собі Приватбанк? Нехай залишають. Мені не потрібен Приватбанк. Але там лежало два мільярди доларів капіталу. Нехай повернуть, і немає питань. Приват - це тягар для держави. Вона не знає, що з банком робити. Держава про*рала весь кредитний портфель, який був у банку і зараз розповідає, що з вини Коломойського і Боголюбова за кредитами нічого не платиться", - запевняє олігарх.

Також Коломойський повідомив на які зміни він розраховує після зміни влади: "Я розраховую на чесний і справедливий суд і чесну правову оцінку. Поки буде Порошенко, ніякого справедливого суду, в країні не буде. І не тільки по моєму питанню. Я нікуди не поспішаю. Для мене це не питання життя і смерті. Питання не в грошах, а в принципі".

Як повідомляв УНІАН, у грудні Високий суд Лондона повністю відхилив позов Приватбанку до Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову і наказав українському банку повністю відшкодувати понесені судові витрати двом своїм колишнім основним акціонерам.