На ОМКФ приїде Майк Лі \ dazeddigital

На десятий Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ), який відбудеться в липні, приїде відомий британський режисер Майк Лі.

Читайте такожГран-прі ОМКФ отримав фільм "Кришталь" білоруського режисера

Як повідомили УНІАН у прес-службі ОМКФ, іноземець отримає статуетку «Золотий Дюк» за внесок у кіномистецтво. Крім цього, в рамках фестивалю Майк Лі представить глядачам міні-ретроспективу своєї фільмографії.

Відео дня

«Слід відзначити, що Майк Лі неодноразово висловлювався на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова», - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, десятий Одеський міжнародний кінофестиваль пройде з 12 до 20 липня.

Довідка УНІАН. Майк Лі - британський письменник, режисер театру та кіно, семиразовий номінант на «Оскар», п'ятиразовий лауреат кінопремії BAFTA, лауреат премії за кращу режисуру Каннського кінофестивалю та головної нагороди фестивалю - Palme d'Or, а також володар «Срібного лева» Венеціанського кінофестивалю.

Його перший фільм - «Безрадісні моменти» (1971 рік), після цього з'явилися - «Тяжка праця», «Горіхи в травні», «Поцілунок смерті», «Хто є хто», «Дорослі», «Дім, милий дім» та ін.

Серед ігрових фільмів - «Великі надії», «Солодке життя», «Оголені», «Таємниці та брехня», «Все або нічого», «Безтурботна», «Містер Тернер», «Пітерлоо».

Майк Лі також написав і поставив понад двадцять п'єс.