Шарліз Терон \ REUTERS

Зірка Голівуду та володарка премії "Оскар" Шарліз Терон вперше розкрила подробиці сімейної трагедії, що сталася 28 років тому. Актрисі було всього 15 років, коли її тато-алкоголік три рази вистрілив у двері кімнати, де вона перебувала з мамою.

Читайте також"Під хлопчика": Шарліз Террон вразила різкою зміною іміджу (фоторепортаж)

"Ні одна з випущених куль у нас не потрапила, що саме по собі диво. Але мама, захищаючись, вистрелила сама і вбила його", - сказала Терон в інтерв'ю телеканалу NPR, передає Бі-бі-сі. "Зараз нам очевидно, що ми не самотні у цій трагедії. Стільком людям довелося пережити подібне", - додала актриса, чиє дитинство пройшло на фермі поблизу Йоганнесбурга в Південній Африці.

Відео дня

Вона розповідає, що її батько Чарльз багато пив і був дуже хворою людиною. Життя з батьком-алкоголіком вона називає "безнадійним". "Важко жити з алкоголіком - ніколи не знаєш, чого очікувати. І ця непередбачуваність залишається з тобою на все життя", - говорить актриса.

В ту страшну ніч її батько був надзвичайно п'яний, він ледве тримався на ногах. Він увірвався в будинок з рушницею, згадує актриса. "Ми з мамою були в моїй спальні, він ломився в кімнату, а ми намагалися втримати двері. Він відступив на крок і тричі вистрілив у двері. В нас він не влучив, що було дивом, але мати сама вистрілила і поставила на цьому крапку".

Поліція не висунула проти матері Шарліз Герди обвинувачень, вважаючи, що вона діяла в рамках необхідної самооборони.

"Мені не соромно говорити про це, я вважаю, що нам варто частіше говорити про проблему насильства, так ми розуміємо, що ми не одні", - додає Терон.

44-річна Терон в інтерв'ю також розповіла, як на початку акторської кар'єри зіткнулася з сексуальними домаганнями з боку режисера.

За її словами, вона стала вибачатися перед ним перед виходом, і досі не може вибачити собі цього.

"Я звинувачувала в усьому тільки себе... за те, що не знайшла правильних слів, що не послала його подалі, що не зробила нічого з того, що ми вважаємо за потрібне зробити в подібній ситуації".

Тема сексуальних домагань і секс-скандалу на американському телебаченні піднімається у фільмі "Сенсація", де Терон зіграла одну з ролей. У фільмі розповідається, як жінки, що працювали на американському телеканалі Fox News, звинуватили колишнього главу компанії Роджера Айлза в сексуальних домаганнях. Терон грає телеведучу Fox News Мегин Келлі.