Анджеліна Джолі напише книгу про права дітей для дітей / REUTERS

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі створить книгу для підлітків, яка розповість про їхні права та їхній захист. Це буде спільна робота з міжнародною правозахисною організацією Amnesty International.

До роботи над книгою "Знай свої права (і заявляй про них)", долучились діти, молоді люди та адвокат з прав дитини Джеральдін ван Бюрен, яка є однією з авторок Конвенції ООН про права дитини, пише НВ.

Читайте також"Не хочу нав'язувати їм гендер": подруга Ілона Маска розповіла, як роститиме первістка

Відео дня

Ідея створення такого видання, народилась на тлі масштабних протестів по всьому світу. Рушійною силою деяких з них стали саме діти. Автори книги кажуть, що часто діти, як і дорослі, не знають своїх прав, тому й лишаються беззахисними, коли їх порушують.

Книга буде написаною для дітей старше 13 років. У ній розповідатимуть про основні групи прав та як їх можна застосувати у реальному світі щодо таких питань як свобода слова, гендерна та расова рівність, здоров‘я, клімат та стале довкілля. Кожна група прав ілюструється реальними історіями дітей-активістів з усього світу та супроводжується їхніми словами.

Сьогодні молоді люди готові змінювати світ. Але на їхньому шляху стоять дезінформація дорослих, недостатня обізнаність про права та незнання того, як застосовувати ці права у власних країнах і обставинах. Ми маємо розширити їхні можливості та надати їм інструменти для посилення боротьби. Amnesty, Джеральдін і я сподіваємося передати ці книги у руки молодих людей, аби ті могли носити їх з собою та використовувати. Ці книги мають не просто інформувати, але й активізовувати і захищати там, де це необхідно, — розповіла актриса.

Перше видання книги заплановане на 2021 рік. Випуск відбудеться у Великобританії.

Вас можуть зацікавити наступні новини: