Блогерка відмовлялася слухати аргументи та заявила, що війна нібито почалася через мовні суперечки / скриншот

Скандальна блогерка Анна Алхім знову висловилася про мовне питання. Вона заявила, що мешканці нашої країни нібито не повинні переходити на українську.

"Ні, не повинні усі розмовляти українською! Не можна зневажати того, хто не розмовляє українською мовою... У нас сильна незалежна країна, де люди можуть поводитися вільно, ніхто не має права примушувати розмовляти українською. Навіть якщо зараз війна. Ті люди, котрі хотіли перейти на українську мову, вони перейшли... Харків завжди розмовляв російською, Одеса розмовляла російською. Що за тиск? Я не перестану бути патріотом, коли розмовлятиму російською", - видала Алхім у новому випуску шоу "Трендсеттер".

Співачка Анна Трінчер, яка також стала гостею проекту, намагалася довести блогерці, що та помиляється. Втім, Алхім не слухала ані зірку, ані її чоловіка Олександра Волошина. Останній зазначив, що українців, які не відмовилися від російської, потрібно "лагідно ганьбити". 

Ці слова обурили блогерку. Вона почала кричати, що не погоджується з Волошиним та зазначила:

"Якщо я буду говорити українською, то війна закінчиться?".

Блогерка відмовлялася слухати аргументи та заявила, що війна нібито почалася через мовні суперечки. Їй пояснювали, що для Путіна питання російської мови стало лише приводом, яким він намагається виправдати повномасштабне вторгнення. Втім, Алхім заявляла, що люди навколо неї усе одно розмовляють російською, навіть на тлі повномасштабної війни. 

Коли ж блогерка почула, що у багатьох країнах, таких як Грузія, люди почали відмовлятися від мови агресора, вона заявила, що в Україні державною мовою нібито говорять лише у Львові та Івано-Франківську. Волошин спробував пояснити Алхім, що у цьому і є проблема, адже, наприклад, не усі говорять українською у Києві. У відповідь вона видала:

"Це маячня, це нацизм. Ви нацисти!".

Реакція мережі

Коментатори обурилися словами блогерки. Під відео вони пишуть, що її дарма кличуть на такі шоу. Також користувачі зазначили:

  • "Навіщо ви Алхім тягнете в інфопростір? Людина з сумнівною репутацією і наративами"
  • "На 16-ій хвилині вимкнув відео. Алхім просто ганьбить це шоу, неможливо слухати, якщо є можливість, то замініть її"
  • "Скажіть колись вже Алхім про те, як знущались і вбивали за українську мову, як спалювали книги і знищували українців для того, щоб колись з'явилась така, як вона, і відстоювала тут мову вбивць".

Нагадаємо, нещодавно Алхім назвала українців із західних областей "заводом дебілів".

Вас також можуть зацікавити новини: