Кончаловський переметнувся на бік кремлівського режиму / Скріншот

Микита Михалков й Андрій, теж Михалков, який взяв прізвище матері Кончаловський - обидва вміють робити кіно. У них десятки нагород, а у Микити Сергійовича навіть найпрестижніший "Оскар". Сьогодні дізнаємося, яку позицію щодо війни проти України зайняли російські кінорежисери.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, поки Микита робив ставку на радянське кіно, Андрій вирішив орієнтуватися на Захід після того, як вперше потрапив за кордон.

"Я, коли побачив, що можна жити по-іншому, це був такий опік культурний", - згадує він.

У голодні 90-ті Кончаловський поїхав підкорювати Голлівуд, і це у нього вийшло. Він зняв кілька фільмів з американськими суперзірками. В цей час його брат Микита Михалков знімає свою останню вдалу картину "Стомлені сонцем" і починає перші кроки в пропаганді. Спочатку він "оспівував" Єльцина, потім - Путіна.

Михалков з люттю пропагує війну проти України і зневажає незалежну країну. 

Але його брат Андрій імперських замашок не демонструє. А напередодні анексії Криму Кончаловський зняв документальні фільми про те, що Україна - не Росія. Але потім Андрій стає членом Громадської палати РФ, а потім - довіреною особою Путіна. Правда, вся його сім'я воліє жити у Франції, поки він вітає диктаторський режим.

Сьогодні Кончаловський мовчки підтримує війну проти України, режисер вважає її провінцією Росії. Хоча коріння обох режисерів з українського Слов'янська, який сьогодні щодня обстрілюють російські війська.

"Незважаючи на те, що Кончаловський обрав для життя Захід, його діти ростуть в демократичній державі, він, як і його брат, тепер проявляє імперські замашки і займається банальною пропагандою злочинного російського режиму", - підсумували журналісти.

Раніше журналісти розповіли, як режисер Микита Михалков перетворився на пішака Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: