Понад 150 авто зіштовхнулися на трасі через густий туман / колаж УНІАН, скріншот з відео

В американському штаті Луїзіана через густий туман сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода за участі понад 150 транспортних засобів.

Як пише Telegraph, туман знизив видимість на дорозі майже до нуля. Через це на міжштатній автомагістралі на північний захід від Нового Орлеана сталася масштабна аварія.

Поліція штату повідомила, що через аварію загинули принаймні семеро людей, понад 25 постраждали та були доставлені до лікарні. Внаслідок зіткнень автівок сталося масштабне загоряння на частині дороги, вантажівка з "небезпечною рідиною" була повністю знищена. 

"Попереднє розслідування показало, що щонайменше 158 транспортних засобів були в цій ранковій аварії", - зауважив речник місцевої поліції і додав, що пошук жертв триває.

Причиною цього "супертуману" експерти називають місцеві болота, що пролягають вздовж дороги. Дм і водяна пара, змішуючись з холодним повітрям, створюють пелену, за якої видимість на дорогах зменшується до трьох метрів.

"За умов слабкого вітру супертуман звивається через низинні ділянки, такі як русла струмків або дренажні канави. Супертуман може бути дуже небезпечним, коли він над автомагістралями, і є причиною кількох великих скупчень транспортних засобів", – зазначають у Національній метеорологічній службі США (NWS).

Мешканцям Луїзіани рекомендують бути надзвичайно обережними під час подорожей. "Поєднання диму від лісових пожеж і густого туману є небезпечним, і я хочу закликати всіх жителів Луїзіани в постраждалих районах бути надзвичайно обережними під час подорожей", – зазначив губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс.

ДТП через туман в Києві 

У ніч проти 22 жовтня на блокпосту при вʼїзді до Києва сталася ДТП, в якій загинув військовослужбовець. У поліції повідомляли, що водій в умовах туману побачив попереду вантажний автомобіль та здійснив різке гальмування. У подальшому не впорався з керуванням та виїхав у крайню праву смугу для руху, де здійснив наїзд на військовослужбовця. Винуватця дорожньо-транспортної пригоди взяли під варту.

Вас також можуть зацікавити новини: