Водій "Хонди" насмерть збив військового в ніч на 22 жовтня / фото прес-служби Нацполіції міста Києва

В ніч на 22 жовтня на блокпосту при вʼїзді до Києва сталася ДТП, в якій загинув військовослужбовець. Його насмерть збив водій "Хонди".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції. Зазначається, що це сталося сьогодні близько 00:30 ночі.

Оновлено 11:54 Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Києві, капітан поліції Юлія Гірдвіліс ефірі телемарафону "Єдиних новин" сказала, що водій, за наявними даними, не мав спецперепустки на пересування під час дії комендантської години, тому поспішав, намагаючись встигнути дістатися в місто до опівночі.

Відео дня

"За нашою інформацією, подія сталася близько 00.30. Тобто водій рухався вже півгодини після того, як розпочалася комендантська година… Наскільки ми розуміє, швидше за все, він намагався встигнути до 00.00 заїхати до Києва. І це, на жаль не вдалося. І поспішаючи, і в умовах туману маємо трагічні наслідки. Немає такої інформації, що він мав перепустку, це цивільна особа", - прокоментувала Гірдвіліс. 

Вона зауважила, що слідчі затримали водія "Хонди" в порядку статті 208 ККУ. 

"Далі буде вирішуватись питання щодо повідомлення про підозру та у подальшому - обрання запобіжного заходу", - сказала речниця.

За словами Гірдвіліс, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 ККУ, згідно з якою водію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8  років, з позбавленням права керувати автомобілем на строк до 3 років або без такого.

Речниця також сказала, що немає інформації про інших потерпілих на блок-посту внаслідок цього ДТП.

"Як стало попередньо відомо, водій, керуючи автомобілем "Хонда", рухався по автодорозі М-01 в напрямку Броварського проспекту у другій смузі для руху з трьох наявних, в умовах туману попереду побачив вантажний автомобіль та здійснив різке гальмування. У подальшому не впорався з керуванням та виїхав у крайню праву смугу для руху, де здійснив наїзд на військовослужбовця", - повідомляє поліція.

Зазначається, що військовослужбовець 1976 року народження ніс службу на блокпосту, від отриманих травм помер на місці події.

В повідомленні сказано, що керманича автомобіля "Хонда" слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. "Прилад Драгер показав, що на момент вчинення автопригоди водій, 1978 року народження, перебував у тверезому стані", - повідомляє поліція. 

На місці працювала слідчі з розслідування ДТП столичного главку, слідчо-оперативна група та судово-медичний експерт. 

Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Триває досудове розслідування. 

Через наїзд авто загинув військовий 1976 року народження / фото прес-служби Нацполіції міста Києва

Весною суддя Київської області Тандир насмерть збив військового

Як повідомляв УНІАН, 25 травня 2023 року суддя Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України на блокпосту. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. За цим фактом судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286-1 КК України.

Тандир відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я. Суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді. Також стало відомо, що Тандир намагався підмінити матеріал для експертизи й замість сечі здав слину та воду.

Адвокати судді заявили, що немає експертизи крові Тандира, та що на момент ДТП він не перебував у стані алкогольного сп'яніння. 

3 серпня Державне бюро розслідувань повідомило, що стан сп’яніння судді Тандира під час скоєння ДТП підтверджено низкою експертиз. Загалом слідство отримало 18 експертних висновків по справі.

Вас також можуть зацікавити новини: