Люди продовжують боротися зі стихійним лихом / колаж УНІАН, скриншоти

У Афганістані щонайменше 50 людей загинуло внаслідок нових злив та повеней. Про це повідомив керівник інформаційного відділу центральної провінції Гор Мавлаві Абдул Хай Заїм, пише Reuters

За його словами, наразі немає інформації про те, скільки людей постраждало внаслідок дощу, який розпочався в п'ятницю і який відрізав багато ключових доріг, що ведуть до цього регіону. Він наголосив, що 2 тисячі будинків були повністю зруйновані, 4 тисячі частково пошкоджені, а понад 2 тисяч крамниць опинилися під водою у столиці провінції Фероз-Кох. 

У виданні нагадали, що минулого тижня раптові повені, які сталися внаслідок сильних дощів, спустошили села на півночі Афганістану. Тоді місцева влада повідомляла про 315 загиблих осіб, ще понад 1600 отримали поранення. 

За інформацією міністерства оборони країни, у середу вертоліт афганських повітряних сил розбився через "технічні проблеми" під час спроби забрати тіла людей, які впали у річку в провінції Гор, внаслідок падіння одна людина загинула, ще 12 отримали поранення.

Проблема стихійних лих у Афганістані

У Reuters зазначають, що країна схильна до стихійних лих, тому ООН вважає Афганістан найбільш вразливим до зміни клімату. 

"Після приходу до влади талібів і виведення іноземних військ у 2021 році Афганістан зіткнувся з проблемою дефіциту допомоги, оскільки допомога на розвиток, яка становила основу державних фінансів, була скорочена. Дефіцит коштів посилився в наступні роки, коли іноземні уряди боролися з конкуруючими глобальними кризами і зростаючим засудженням обмежень, які таліби накладають на афганських жінок", - зазначили у повідомленні. 

Стихійні лиха у світі - останні новини

Як писав УНІАН, в Індонезії активізувався небезпечний вулкан, тому влада вже готує евакуаційні центри. Перші ознаки вулканічної активності з'явилися 8 травня, потім їхня сила зростала, а 16 травня стався сплеск активності і експерти підвищили рівень тривоги до 4 - найвищого.

Також повідомлялось, що у Туреччині сталася пожежа внаслідок удару блискавки. На щастя, в той момент людей не було, тому ніхто не постраждав. Своєю чергою місцева влада попередила про "раптові повені, паводки, блискавки, локальний град, раптові сильні вітри і короткочасні шторми".

Вас також можуть зацікавити новини: