В Україну йде справжня зимова погода / фото REUTERS

Практично весь тиждень в Україні буде похмура погода. Періодично очікуються опади у вигляді дощів і мокрого снігу, проте погода почне змінюватися ближче до вихідних.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає "Обозреватель".

За її словами, відсьогодні, 14 грудня, в більшості областей вітер буде переважно північно-західним і західним. Це призведе до поступового зниження температури - вона становитиме від -3 до +3 градусів.

Відео дня

"Наприкінці тижня, на вихідні, є тенденція до зниження температури, до морозів. Якщо вже будуть опади, то переважно у вигляді мокрого снігу. Подекуди можливий і просто невеликий сніг", - каже вона.

Читайте такожСиноптики попередили українців про небезпеку: можливі порушення руху транспорту (карта)

За даними синоптика, в Карпатах на вихідних буде -5... -8 градусів. Але на решті території України очікується 0 ... -5 градусів.

"Надалі будемо уточнювати прогноз, але наступного тижня, швидше за все, зима буде більше схожа на класичну, з морозами та снігом", - резюмувала вона.

Нагадаємо, синоптики розповіли, що найближчі кілька днів атмосфера над Україною буде перебудовуватися на більш зимові процеси. Це означає, що повітряні потоки все частіше будуть з півночі, тому температура повітря  поступово знижуватиметься. Ці часи будуть супроводжуватися опадами у вигляді дощу і мокрого снігу.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: