До кінця тижня по всій країні пройде сніг / фото УНІАН, Денис Прядко

Найближчі 7 днів в Україні буде волога і похмура погода. Часом очікуються невеликі морози, проте практично весь тиждень в країні будуть спостерігатися невеликий "плюс". Лише до неділі стовпчики термометрів поповзуть вниз.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 13 грудня, невеликі морози очікуються лише в західних областях, де вдень буде від -1° до +1°. На решті території буде 0°...+4°, на півдні - до +6°...+9°, в Криму - до +11°. На заході України пройде сніг, місцями - мокрий, а дощі очікуються на півночі, місцями в центральних і Миколаївській області.

Відео дня
Погода в Україні 13 Грудня / фото УНІАН

Буквально на градус-два похолодає у вівторок, 14 грудня. Наприклад, на заході буде -2°...+1° (проте вдарять нічні морози до -7°). На решті території температура триматиметься в межах 0°...+3°, на півдні - до +4°...+6°. Невеликі опади у вигляді снігу та мокрого снігу очікуються лише місцями на півночі України. У Криму може покапати невеликий дощ.

Погода в Україні 14 грудня / фото УНІАН

У середу, 15 грудня, морози відступлять і температура почне вирівнюватися по всій країні. На заході та півночі буде 0°...+2°, в центрі - до +3°, на сході та півдні - до +4°. Невеликі дощі в цей день очікуються на півдні та в Дніпропетровській області. Мокрий сніг можливий на крайньому заході України.

Погода в Україні 15 грудня / фото УНІАН

16 грудня в західних областях України злегка потеплішає. Тут очікується +2°...+ 5°, буде багато дощів, місцями навіть злив. Аналогічна погода буде і на півночі. 

На решті території - сухо, температура триматиметься на рівні +2°...+4°, на півдні та в Криму - до +4°...+7°.

Погода в Україні на 16 грудня / фото УНІАН

Перед вихідними, 17 грудня, Україну накриють опади. Практично по всій країні очікується мокрий сніг, на півдні - місцями дощі. Вночі очікуються невеликі морози, до -3°, а вдень - невеликий "плюс".

Погода в Україні 17 грудня / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні нарешті стане схожою на зимову. І хоч великих морозів не очікується, але буде багато снігу. Особливо багатою на опади буде субота - сніг і мокрий сніг очікується по всій країні.  А в неділю сніжна погода чекає жителів західних і деяких північних і центральних областей.

Погода в Україні 18 грудня / фото УНІАН
Погода в Україні 19 грудня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

13 грудня - Андрія. Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла і малосніжна, якщо випаде - холодна і снігова.

14 грудня - Наумов день. Грудень снігом око радує, а морозом вухо рве. 

15 грудня - День Авакума. Якщо в середині грудня багато снігу, буде багатий урожай трави влітку. Якщо Місяць світить вночі яскраво або її немає, а небо всипане яскравими зірками, буде ясний морозний день.

16 грудня - Івана Мовчальника. Кішка лягає на підлогу, міцно спить; лежить посеред кімнати, відкинувши хвіст; лежить животом вгору; сідає на підвіконня і дивиться у вікно - до потепління.

17 грудня - Варвари. Якщо горобці збираються купками на деревах і цвірінькають, то буде тепла зима.

18 грудня - Сави Освяченого. За старих часів на Саву погоду дізнавалися не виходячи з хати. Червоний вогонь в печі й поліна тріщать - на дворі холоднеча люта буде. Якщо дим стовпом - до морозу, дим волоком - до негоди.

19 грудня - Миколи Чудотворця. Який день на Миколу зимового, такий і на Миколу літнього. Морозний день - на красу хліба та овочів.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: