9 жовтня жителі декількох областей України відчули землетрус / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот з Гугл-карт

Ввечері 9 жовтня на заході України відчувався землетрус. Зокрема, про поштовхи повідомляли жителі Львівської, Тернопільської та Закарпатської областей. Джерело землетрусу знаходилося на території Словаччини, за 60 кілометрів від кордону України, на глибіні 10 кілометрів. Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Як повідомляється, за класифікацією землетрус відноситься до сильно помірних. Даний землетрус відчувався в населених пунктах на території України багатьма людьми.

"Коливання подібні зі струсом, утвореним тяжко навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрипіння підлоги і стін. Починається дрижання меблів. Предмети, які висять, легко розхитуються; рідина у відкритих ринках злегка коливається. У автомобілях, які стоять на місці, поштовх помітний", - розказали фахівці.

Відео дня

За їх даними, землетрус не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури. 

У Словаччині стався землетрус, який відчувався і в Україні / скріншот з Google-карт

Землетрус в Україні 9 жовтня - що відомо

Ввечері 9 жовтня жителі декількох західних областей України відчули поштовхи. Згодом у мережі з'явилося відео з Ужгорода, на якому видно, що в будинках хитаються люстри.

Спочатку повідомлялося, що магнітуда землетрусу склала 4,5. Згодом голова Закарпатської ОВА повідомив, що магнітуда була 5. Він також закликав мешканців бути пильними та у разі повторних поштовхів перейти у безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель.

Вас також можуть зацікавити новини: