Порошенко заявив, що розуміє почуття українців, які хочуть вшанувати пам’ять родичів, які вибороли перемогу в Другій світовій / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Росія розглядає "Безсмертний полк" неначе справжній підрозділ сучасних збройних сил у "гібридній війні" проти України та країн Заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив під час акції "Перша хвилина миру" у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

"Навіть "Безсмертний полк" Росія розглядає неначе справжній підрозділ сучасних збройних сил Росії. Його місія - участь у "гібридній війні", яку Москва веде різними методами не лише проти України, але й проти Європейського Союзу, Сполучених Штатів, інших країн, всього світу", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожРосійська делегація на Євробаченні несла прапори "ЛДНР" вулицями Лісабона (фото, відео)

При цьому президент зазначив, що добре розуміє почуття українців, котрі хочуть вшанувати пам’ять дідів та прадідів, які вибороли перемогу у Другій світовій.

"Але мушу ще раз застерегти ту частину співвітчизників, яка не до кінця ще розібралася в усіх нюансах лукавої московської політики, ту частину, яка ще ведеться на російську пропаганду та її підспівувачів з п’ятої колони різних політичних сил, які в середині країни, в середині парламенту та за його межами. Вони думають не про вас і вашу гордість, вашу глибоку і вдячну синівську любов до ваших героїчних предків, а про свої геополітичні імперські агресивні цілі", - зазначив Порошенко.

Президент зауважив, що "кремлівські психологи" вміють грати на природних емоціях людей. "Будьте, прошу, обережні і не давайте себе використовувати", - застеріг Порошенко.

Довідка. З ініціативи російської влади 9 травня в Росії і за кордоном вже в одинадцятий раз відбудеться громадська акція "Безсмертний полк". Це хода, під час якої люди несуть фотографії своїх родичів, які брали участь у Великій Вітчизняній війні.

Такі заходи за межами Росії організовуються, здебільшого, за сприяння російських співвітчизників і закордонних представництв. В акції візьмуть участь не тільки вихідці з Росії і країн СНД, а й місцеві жителі.