Кирило Вишинський / REUTERS

США дуже серйозно сприймають ситуацію з обшуками в редакції видання "РИА Новости Украина".

Про це заявила представник Держдепартаменту США Хізер Норт.

Читайте такожКерівнику РІА "Новини Україна" Вишинському оголосили про підозру у держзраді, його затримано (відео)

Вона підкреслила, що подібні дії повинні проводитися з дотриманням закону.

"Затримання журналістів і обшуки в ЗМІ повинні повинні проводитися з дотриманням закону, в тому числі дотриманням міжнародного законодавства про права людини. Ми ставимося до таких дій серйозно", - сказала Ноєрт.

При цьому вона підкреслила, що Вашингтон розуміє стурбованість України, як і багатьох інших країн, через активну пропаганду з боку Росії.

"Ми розуміємо стурбованість України, але все ж це дуже серйозні дії, які мають відповідати закону", - додала Ноєрт.

Відео: U. S. Department of State

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, зранку в СБУ повідомили, що спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації.

Прес-секретар СБУ Олену Гітлянську в коментарі УНІАН повідомила, що правоохоронці проводять слідчі дії в офісі «РИА Новости Украина» у Києві. За її словами, також затримано керівника цього агентства Кирила Вишинського.

Читайте такожЧому справа «РІА Новини Україна» з'єднання явилася зараз, а не чотири роки тому

Пізніше на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що Вишинський виготовляв матеріали, які дискредитують Збройні сили України, та  щомісяця отримував за це з РФ 53 тисячі євро.

Встановлено, що Вишинський навесні 2014 року в Криму виготовляв антиукраїнські матеріали та отримав від президента РФ Володимира Путіна медаль «За повернення Криму».

Після повернення з Криму у 2014 році Вишинський за підтримки ще кількох журналістів розгорнув активну діяльність з підтримки терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Кононенко уточнив, що 53 тис. євро на здійснення підривної діяльності – це тільки доведена сума. За оперативними даними СБУ, фінансування сягало більш як 100 тис. євро щомісяця.

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія прийме «заходи взаємності» у відповідь на дії СБУ проти «РИА Новости Украина».