Рада ЄС ще на півроку продовжила чинність санкцій проти Росії \ УНІАН

Президент Петро Порошенко привітав рішення Ради Євросоюзу продовжити до 31 січня 2019 року економічні та секторальні санкції проти Росії.

Читайте такожЄвросоюз продовжив економічні санкції проти Росії ще на півроку

Про це глава держави написав у "Tвіттері". "Вітаю одноголосне схвалення рішення Ради Євросоюзу продовжити до 31 січня 2019 року економічні та секторальні санкції проти Росії за брутальну агресію проти України. Ціную солідарну підтримку держав-членів української незалежності і територіальної цілісності", - зазначив Порошенко.

Відео дня

"Наші вимоги чіткі – повне виконання Мінських домовленостей, виведення російських військ з Донбасу, введення миротворців ООН, відновлення контролю над державним кордоном, звільнення утримуваних Росією українських політичних в’язнів і заручників, повернення Криму", - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність санкцій на півроку. Термін дії чинних обмежувальних заходів спливає 31 липня 2018 року.

Сьогодні, 5 липня, Рада ЄС ще на півроку продовжила чинність санкцій проти Росії, спрямовані на конкретні сектори економіки країни.