Сюмар висловила думку, що рашення про участь у президентській кампанії Порошенко прийме взимку \ УНІАН

Народний депутат Вікторія Сюмар не бачить проблеми, якщо президент Петро Порошенко прийме рішення не балотуватися в президенти в наступній кампанії.

Читайте такожЯкщо Вакарчук і Зеленський підуть на вибори президента, то передбачити результати буде складно - нардеп

Про це вона заявила в інтерв'ю Українській правді. За її словами, свою історичну роль стабілізації держави в час війни він, очевидно, виконав. При цьому вона зазначила, що, безперечно, "він має амбіцію виграти вдруге й отримати термін президента".

Відео дня

"Я чула від президента заяви, що він ще жодні вибори не програв. Тому думаю, що він тільки взимку зможе оцінити ситуацію, чи він спроможний їх виграти", - повідомила Сюмар.

"Нагадаю, що це вдавалося в Україні тільки одному кандидату - Леонідові Кучмі, за надзвичайно відмінних обставин. Коли в Кучми були і підконтрольні ЗМІ, коли інтернет не був настільки поширений, коли всі олігархи зробили на нього ставку, і коли і захід, і схід його підтримали", - зазначила депутат.

На питання, чи вірить вона, що Порошенко потрапить у другий тур, Сюмар відповіла, що все може бути.

"Згадайте Кучму і його розкол опозиції. Якщо він зможе розпорошити поля своїх конкурентів – спокійно може потрапити. Це прямо залежить від того, як себе поведуть владні партнери Порошенка, тобто Гройсман, Кличко і Яценюк. Якщо хтось із них піде на вибори, то вийти в другий тур Порошенку буде майже неможливо", - висловила думку Сюмар.

На її думку, Порошенко сам буде визначатися вже безпосередньо на старті офіційної кампанії, аж до останнього дня.