Ілюстрація REUTERS

Президент Петро Порошенко заявив, що тимчасово окупований Крим став базою для російських крилатих ракет.

Читайте такожМЗС розцінило нові санкції Росії стосовно України як продовження агресії

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час міжнародної конференції «Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед» у Києві.

Відео дня

На переконання Порошенка, будучи одержимою своїми геополітичними ідеями, Росія на окупованому Донбасі та в Криму відшліфовує технології, які виходять далеко за межі України.

«Окупований Крим став базою для російських крилатих ракет. Куди вони далі? Лише на Україну полетять? Чи в Сирію, чи до країн Середземномор’я, щоб окреслити там свою російську зону впливу, зону контролю», - додав президент.

Крім цього, Порошенко наголосив, що Росія на Донбасі обкатує своє новітнє озброєння. «На Донбасі обкатується новітнє російське озброєння, на Донбасі удосконалюються методи пропагандистського прикриття регулярних військ», - заявив він.

За його словами на Донбасі були застосовані десятки тисяч бійців так званих приватних армій, які набирались через систему російських військкоматів та фінансуються за рахунок коштів держбюджету і комплектується бійцями регулярної армії

Крім того, президент зазначив, що українські спецслужби пачками викривають фінансованих Москвою пропагандистів з їхніми закликами до повалення конституційного ладу.