Савченко стверджує, що на неї тиснуть слідчі СБУ / фото УНІАН

Нардеп Надія Савченко, яка обвинувачується у державній зраді, оголосила сухе голодування.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці депутата у Facebook.

«Слідчі СБ(У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голову ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитись з рідними, помічниками, поновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом в президенти України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСавченко роблять операцію (фото)

У зв'язку з цим Савченко оголосила сухе голодування «до моменту забезпечення прав і свобод згідно Конституції України і чинного законодавства».

Нагадаємо, Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

З моменту затримання вона перебуває у СІЗО. Савченко загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.