Ілюстрація \ REUTERS

Великобританія закликає Російську Федерацію негайно вивести війська з окупованого нею Криму.

Читайте такожГА ООН вночі розгляне резолюцію про мілітаризацію Росією Криму, Чорного та Азовського морів

Про це йдеться у повідомленні МЗС Британії у "Твіттері". "Сполучене Королівство вітає нову резолюцію Генеральної асамблеї ООН щодо мілітаризації Криму. Ми закликаємо Росію вивести її військові сили з Криму та негайно припинити її незаконну анексію території України. Крим - це Україна", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй сьогодні, 17 грудня, о 22:00 розглядатиме проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляв, що головна мета цієї резолюції полягатиме у тому, щоби "наполегливо закликати Російську Федерацію вивести її воєнні сили з Криму, припинити незаконну окупацію української території".

Разом з тим у резолюції буде висловлено заклик до Росії "припинити переслідувати комерційні судна, а також обмежувати міжнародне судноплавство у Чорному та Азовському морях".

Президент Петро Порошенко повідомив, що вже 41 країна погодилася бути співавторами цієї резолюції.

Генасамблея ООН у грудні цього року має розглянути та схвалити окремі дві резолюції - щодо порушень прав людини в Криму та мілітаризації Чорного й Азовського морів.