Віктор Чумак скасував постанову свого попередника / фото УНІАН

Головний військовий прокурор Віктор Чумак 16 вересня скасував постанову, яка передбачала конфіденційність даних про статки посадовців військової прокуратури.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Читайте такожГПУ розслідуватиме старі справи щодо корупції та злочинів у своїй структурі - Касько

Відео дня

Зазначається, що постанову ухвалив у березні 2017 року попередник Чумака Анатолій Матіос. Тоді зі сайту НАЗК зникло 200 декларацій посадовців.

«Відтепер інформація про статки військових прокурорів стане відкритою і кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з нею на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», – наголосили в Генпрокуратурі.

Як пояснила УНІАН прес-секретар головного військового прокурора Євгенія Сливко, це означає, що НАЗК має без зволікань відкрити на своєму сайті декларації військових прокурорів за 2017 - 2019 роки, і що на майбутнє декларації прокурорів також будуть у відкритому доступі.

Нагадаємо, конфіденційність декларацій Матіос пояснював тим, що родинам цих 72 прокурорів загрожує небезпека. 

"В них самих є зброя, а от в їхніх рідних – немає. При цьому НАЗК має доступ до їхніх декларацій, завади їхній перевірці немає. Але той, хто розслідує справи і дає санкції на всі ці дії, має бути убезпечений", - вважав Матіос.