За словами Мендель, вона не штовхала, а зупиняла журналіста / facebook.com/mixailotkach

Національна спілка журналістів України закликає Офіс президента і прес-секретаря президента Юлію Мендель "переглянути ставлення до журналістів" і вибачитися за некоректну поведінку стосовно журналістів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

«Прес-секретар Президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. Чи дружні обійми, чи відштовхування-відтягування - це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися», - написав він.

Відео дня

Читайте такожСин помічника президента спровокував мережу великим органом (фото 18+)

Томіленко нагадав, що влада в усьому світі шукає формати уникання неконтрольованих контактів із незалежними журналістами, адже чиновники бояться незручних запитань.

«Національна спілка журналістів України звертається до Офісу Президента та прес-секретаря Президента Юлії Мендель із закликом переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які трапилися. І головне, нова владна команда має будувати коректні стосунки із журналістами, визнаючи, що спілкування із незалежними медіа - це важливий обов’язок демократичної влади, відповідальної перед громадянами», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували відео, на якому видно, що Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання президенту.

Пізніше речниця прокоментувала інцидент у Facebook.

"Пишуть, що побила журналіста, вдвічі більшого за себе. Заохочую всіх перевіряти інформацію. У США "Ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються. Бо особистий простір першої особи – це його/її безпека. Особливо важливо це усвідомлювати після 2017 року, коли, вдаючи журналіста відомого видання, кілер підстрелив добровольця у Києві", - йдеться у її повідомленні.