Суд продовжив тримання під вартою Гримчака / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва продовжив тримання під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це у Facebook написала його дружина Юлія Гримчак.

«В Печерському суді проходить захід під назвою «суд» щодо продовження тримання під вартою мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича», - написала вона.

Відео дня

Дві години потому Юлія Гримчак повідомила: «Гримчака залишили під вартою».

Читайте такожЧернігівський апеляційний суд залишив Гримчака під вартою

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку і Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. «Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі», - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Згодом, 16-го серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Юрію Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.