Выборы / twitter.com/demalliance

Як повідомили УНІАН у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії так прокоментував проходження виборів Голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Тепер головне, щоб так же спокійно і у відповідності до встановлених законом процедур пройшли підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, транспортування виборчої документації до окружної виборчої комісії та встановлення підсумків голосування в окрузі", - додав Голова ЦВК.

Він також підкреслив, що «Центральна виборча комісія закликає усіх членів дільничних комісій, окружної виборчої комісії, кожного із зареєстрованих в окрузі кандидатів у народні депутати, їх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону при підрахунку голосів, складанні відповідних протоколів, їх транспортуванні до окружної комісії та встановленні підсумків голосування".

Відео дня

Читайте такожПри відсутності порушень процедур після голосування результати виборів оскаржуватися не будуть - кандидат в депутати

"Хотілося б окремо подякувати співробітникам правоохоронних органів, яким вдалося забезпечити громадський порядок під час голосування. Сподіваємось, що вони і в подальшому зможуть так само ефективно запобігати усім можливим провокаціям та іншим спробам порушення порядку в цьому окрузі, а при необхідності – швидко та рішуче припиняти їх", - сказав Охендовський.

«ЦВК буде оперувати тільки тими відомостями про зміст протоколів ДВК, які спочатку будуть отримані з окружної виборчої комісії за допомогою системи "Вибори" і носитимуть попередній та неофіційний характер, а потім відомостями із оригінальних примірників протоколів, коли вони будуть доставлені до ЦВК окружною комісією. Цього ми очікуємо у кінці дня у понеділок, або, що більш вірогідно, у вівторок. Штаби ж кандидатів дізнаються результати підрахунку голосів значно раніше за Центральну виборчу комісію, оскільки отримають їх від своїх спостерігачів безпосередньо з виборчих дільниць, як правило, за допомогою смс-повідомлень. Паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів розпочнеться одразу після завершення підрахунку на першій виборчій дільниці і буде тривати до завершення підрахунку на останній. Хотілося б, щоб одразу після завершення паралельного підрахунку переможені кандидати знайшли у собі сили привітати переможця, як це прийнято робити в усіх цивілізованих країнах світу", - закликав Голова ЦВК.

Читайте такожЯвка в Чернігові перевищує очікувану, вибори фактично відбулися - КВУ

Як повідомлялося, у Відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії зазначили, що за попередніми даними, явка виборців в одномандатному виборчому окрузі № 205 у м. Чернігів на 20.00 склала 35, 32%.

Як повідомляв УНІАН, за результатами трьох з чотирьох екзит-полів, на проміжних виборах у 205-му окрузі в Чернігові перемагає Геннадій Корбан.

За даними екзит-полу громадської організації "Доброчин", на минулих в неділю довиборах у парламент по 205 округу 22,8% голосів набрав кандидат від партії "Українське об'єднання патріотів – "УКРОП" Геннадій Корбан.

На другому місці – з 14,6% голосів – перебуває кандидат у народні депутати України від партії "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко.

Згідно з даними екзит-полу, результати якого опублікувало ГО “Всеукраїнська Люстрація”, Генадій Корбан («Українське об’єднання патріотів - Укроп») набрав 18%, Андрій Міщенко (ВО «Свобода») – 18%, Сергій Березенко («Блок Петра Порошенко «Солідарність») – 16%.

Відповідно до екзит-полу New Image Marketing Group за Корбана проголосувало 33% виборців, Сергій Березенко набрав 23%, Ігор Андрійченко - 8%, Микола Звєрєв - 7%, Володимир Зуб - 7%, Андрій Міщенко - 6%.

У свою чергу, Комітет виборців України замовив дослідження київській соціологічній групі «Соціс».

Результати екзит-полу від компанії "Соціс" станом на 20:00 - Березенко набирає 31,4%, а Корбан - 17,1%.