Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС Павло Клімкін сказав за підсумками засідання Генеральної асамблеї ООН, на якому Україну обрано непостійним членом РБ ООН.

Міністр зазначив, що з обранням України непостійним членом до Ради безпеки ООН, порядок денний на засіданнях повинен бути всебічним.

"Ми будемо боротися на Раді безпеки за те, щоб увесь порядок денний стосувався миру у світі, стабільності та світової безпеки. Але там будуть питання, які мають особливе значення для України. І для мене трагедія MH17 є однією із таких справ. Тому що перш за все ми повинні чітко притягнути винних злочинців до правосуддя, і для цього ми повинні мати правовий механізм. Ми потребуємо відповідального, неупередженого та прозорого правового механізму. Що може бути кращим варіантом, ніж схвалення такого механізму Радою безпеки?", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: Членство України у Радбезі ООН допоможе принести мир на нашу територію

Міністр запевнив, що Україна буде підтримувати усі зусилля міжнародної спільноти для досягнення стабільності та безпеки у світі.

"Ми будемо кращим захисником та стражем Статуту ООН, тому що зараз ми розуміємо велику цінність миру та безпеки", - підкреслив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня на військово-повітряній базі Нідерландів голова Ради безпеки Нідерландів Чіббе Яустра оприлюднив звіт про розслідування катастрофи рейсу МН17, в якому наголошується, що літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у повітрі над сходом України ракетою із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Також встановлено, що ракета була випущена з місцевості площею 320 кв км.