president.gov.ua

На цьому глава держави наголосив під час зустрічі з доповідачем Комітету з політичних питань та демократії Парламентської асамблеї Ради Європи Крістіною Зеленковою, яка прибула до Києва у рамках підготовки доповіді «Політичні наслідки кризи в Україні».

Порошенко повідомив, що останнім часом спостерігається загрозлива тенденція щодо збільшення кількості обстрілів та атак проросійськими бойовиками українських позицій в зоні проведення АТО. Президент відзначив, що Україна не піддається на провокації та продовжує неухильно дотримуватися Мінських домовленостей.

Читайте такожВ ПАРЄ назвали мету тримання Росією під вартою української льотчиці Савченко

Відео дня

Президент подякував за підтримку, яку ПАРЄ надає Україні у боротьбі із зовнішньою агресією і забезпеченні збереження суверенітету, незалежності та територіальної цілісності держави.

Порошенко зазначив, що Україна і надалі конструктивно налаштована на забезпечення проведення місцевих виборів на Донбасі, які мають відбутися у повній відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів.

Читайте такожДоповідач ПАРЄ по Україні пішов у відставку

Президент акцентував увагу на складній гуманітарній ситуації на окупованих територіях Донбасу, порушеннях прав кримськотатарського народу в окупованому Криму, а також закликав продовжувати усіма наявними механізмами, у т.ч. в рамках ПАРЄ, сприяти звільненню українців, які незаконно утримуються в РФ, зокрема Олега Сенцова і Надії Савченко.

Глава держави звернув увагу Крістіни Зеленкової на зростання утисків прав українців в Російській Федерації, зокрема, ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Москві.

«Ми розраховуємо на подальшу активну позицію Парламентської асамблеї Ради Європи у питанні переслідування Російською Федерацією українців як на території РФ, так і в Криму», – наголосив Порошенко.