REUTERS

Представник Держдепартаменту Марк Тонер заявив у вівторок, що США хочуть побачити певний «прогрес», але «не можуть категорично стверджувати», що припинення бойових дій почнеться в ці терміни.

"Ми заявили минулого тижня і повторимо на цьому тижні: "Доведіть ділом або заткніться". Росія пообіцяла, внесла в заяву Міжнародної групи підтримки Сирії минулого тижня положення про те, що бойові дії повинні припинитися. Вони повинні вплинути на сирійський режим, щоб це відбулося», – сказав Тонер.

Відео дня

Читайте такожХеммонд: Росія намагається створити у Сирії "алавітську міні-державу" - BBC

Він закликав Росію, яка завдає ударів по цілях на півночі Сирії, внести свій вклад.

Представник Держдепартаменту засудив атаки Москви на лікарні і цивільних осіб як «неприйнятні» і відкинув заяви Росії про її непричетність до цих ударів.

«Це були російські літаки, і вони завдали ці удари. Росія постачає сирійські ВПС, але ми впевнені в своїх оцінках, що ці удари завдала Росія», – заявив Тонер.

Як повідомляв УНІАН, три лікарні в містах на півночі Сирії, що знаходяться під контролем повстанців, піддалися авіаударам, в результаті яких загинули понад 10 осіб.

Представники неурядової організації "Лікарі без кордонів" і турецька влада заявляє, що за обстрілом стоїть російська авіація або ВВС сирійських урядових сил.

Нагадаємо, в Мюнхені 12 лютого було домовлено про встановлення перемир'я у Сирії протягом тижня.