president.gov.ua

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом, передає прес-служба глави української держави.

За словами Порошенка, в Україні подолано політичну кризу, сформовано новий проєвропейський уряд, в складі якого з’явився віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми маємо всі передумови, щоб продемонструвати повну рішучість в імплементації всього пакету реформ», - наголосив Петро Порошенко і додав, що на засіданні Національної ради реформ було узгоджено стратегію реформ на перші сто днів діяльності нового Уряду.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив, що рішення Єврокомісії - потужний стимул для продовження реформ

За словами Порошенка, програма діяльності нового Уряду включає в себе виконання всіх зобов’язань перед МВФ, забезпечення імплементації української частини Угоди про Асоціацію з ЄС. Зазначається, що Україна також керується положеннями Мінських угод, які українська сторона неухильно виконує.

«Для того, щоб реформи в Україні стали історією успіху нам конче необхідна внутрішня стабільність, єдність країни, а також зовнішня підтримка і солідарність з Європейським Союзом»,- підкреслив Петро Порошенко.

Єврокомісар Йоганесс Ган у свою чергу наголосив, що рішення про запровадження безвізового режиму демонструє також, що ЄС підтримує Україну і з огляду на проведення референдуму у Нідерландах.

Читайте такожЄврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи для українців

«Звісно вирішення цього питання залишається у сфері влади цієї країни, однак ми маємо враховувати, що Угоду про асоціацію з Україною вже ратифікували 27 країн-членів ЄС», - зазначив він.

Єврокомісар підкреслив, що це рішення не повинно вплинути на посилення стосунків між Україною та ЄС.