Як передає кореспондент УНІАН, на початку судового засідання сторона захисту Насірова заявила клопотання про необхідність повернути їхнього підзахисного до клініки “Феофанія”, де він має перебувати на стаціонарному лікуванні.

За словами одного з адвокатів Насірова Олександра Лисака, його підзахисному другу добу не надають кваліфікованої допомоги. Крім того, як зазначив він, сторона обвинувачення ще й досі не надала суду доказів, що Насіров може брати участь в судовому засіданні. При цьому адвокат висловив думку щодо необхідності опитати в суді лікарів швидкої допомоги на предмет стану здоров'я Насірова.

У свою чергу сторона обвинувачення заперечила щодо задоволення вказаного клопотання. Заслухавши думки сторін, суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання щодо повернення Насірова до клініки “Феофанія”. Наразі захисники готують нове клопотання щодо проведення судово-медичної експертизи їхньому підзахисному. Тому з цього приводу у засіданні оголошена невелика технічна перерва.

Читайте такожПід судом у Києві, де лежить Насіров, знову збираються активісти (фото)

Нагадаємо, суд з обрання Насірову запобіжного заходу оголосив перерву у зв'язку з клопотанням адвокатів обвинуваченого про відвід судді.

У ході засідання адвокати зажадали перенести розгляд справи до стабілізації стану здоров'я Насірова, але суд відхилив це клопотання. Захист Насірова не виключає оголошення нової підозри і нового затримання з боку звинувачення.

2 березня детективи НАБУ обшукали офіс Держфіскальної служби та вручили підозру голові ДФС Роману Насірову.

Насіров підозрюється у зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Слідство вважає, що Насіров упродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від посади голови ДФС на час проведення розслідування.