УНІАН

Співробітники СБ України викрили несанкціоноване втручання комерційної структури у роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби. про це повідомляє прес-центр СБ України.

Головним слідчим управлінням СБУ проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 328 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. У його рамках встановлено, що у 2014-2015 роках спеціалізоване держпідприємство виконувало роботи зі створення, побудови та налаштування захищеної телекомунікаційної мережі для Державної міграційної служби (ДМС). Під час виконання контракту, через попередню змову з окремими посадовцями ДМС та Держслужби спеціального зв’язку частина грошей була привласнена.

Читайте такожПорошенко звернувся до українців після рішення ЄП про "безвіз" (повний текст, відео)

Відео дня

Через оборудку та неналежне виконання технічного завдання, несанкціонований доступ для доступу в інформаційну мережу ДМС залишився у деяких субпідрядників.

Повідомляється, що співробітники СБУ виявили серверне обладнання в одному з столичних приватних підприємств, яке мало доступ до мережі Державної міграційної служби з одночасним виходом в Інтернет. За попереднім висновком експертів це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС та створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом.

"СБ України під час досудового слідства не здійснювала слідчих дій у приміщенні Центру оброки інформації Державної міграційної служби та не вилучала серверне обладнання", - повідомили в СБУ.

Як повідомляв УНІАН, оформлення і видача біометричних документів – паспортів для виїзду за кордон та ID-паспортів – у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) та "Паспортних сервісах" на всій території України призупинили через слідчі дії СБУ

Як повідомили в ДП "Документ", збої з оформленням і видачею біометричних паспортів у паспортних сервісах "Документ" можуть бути пов'язані зі сьогоднішніми перевірками СБУ в телекомунікаційних компаніях і можливим вилученням серверів.