П'ятьом затриманим в рамках масштабної антикорупційної спецоперації податківцям оголосили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це повідомляє ТСН.

Дванадцяти затриманим податківцям оголосили запобіжний захід. П'ятьом оголосили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, іншим - у вигляді застави.

Читайте такожСуд випустив екс-начальника Дарницької податкової Києва під заставу

Суми застав складають від одного до ста мільйонів гривень. Найбільший заставу призначили Сергія Шинкаренка та Станіславу Денисюку.

Як передає кореспондент УНІАН, Печерський районний суд Києва обрав екс-заступнику керівника харківської податкової адміністрації Тетяні Маслової запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 999 тис. грн.

Маслова має внести заставу у розмірі 998,760 тис. грн протягом 5 днів.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня в 15 областях України силовики в ході спецоперації провели 454 обшуку, були затримані 23 діючих і колишніх керівника податкової служби.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в результаті проведених обшуків було вилучено 3,7 кг золота, 50 кг срібла, 5,5 млн доларів готівкою, 8 млн грн, 280 тис. євро, ювелірні вироби.

Спецоперація проходила в рамках розслідування злочинів, скоєних колишніми керівниками та їх заступниками обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів, державних податкових адміністрацій, які були причетні до організації і функціонуванню так званих «податкових майданчиків».

Читайте такожЗ'явилось відео затримання колишніх податківців часів Януковича

В результаті такої діяльності особи з оточення екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка збагатилися за рахунок платників податків майже на 96 млрд грн.

Провадження відкрито за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь у злочинній організації і зловживання службовим становищем).