/ Фото: tsn.ua

Західні країни підтримують підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, щоб ізолювати Україну від Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це радник Президента РФ Сергій Глазьєв сказав на конференції "Поглиблення та розширення Євразійської інтеграції" в Москві.

"У чому політичний сенс всієї цієї кампанії? Я не відкрию таємниці, що головний політичний сенс втягування України в асоціацію з ЄС полягає в банальній ізоляції від Росії", - сказав Глазьєв і додав, що "цього не приховують у Брюсселі та Вашингтоні".

Відео дня

Читайте також: Аналіз Угоди про асоціацію показав, що Україна не порушила жодних домовленостей з РФ

Він вважає, що програма ЄС "Східне партнерство" зводиться саме до підписання таких угод про асоціацію.

За його словами, дискусія навколо українського європейського вибору носить ірраціональний характер із точки зору економіки.

Читайте також: Асоціація з ЄС означатиме зниження цін - Азаров

Глазьєв вважає, що чиновники ЄС, "не соромлячись, городять нісенітницю" щодо вигод цієї угоди для України.

"Пан Фюле (Комісар ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле - УНІАН) заявляє, що участь України в Угоді з ЄС забезпечить 7% зростання ВВП. У економістів це викликає сміх, але Фюле, як чиновник, який відповідає за розширення ЄС, як випускник МДІМВ, говорячи таку нісенітницю, просто одурює Європейську комісію, Європейський парламент і українську громадськість. Не може ж він бути некомпетентним, ця брехня має певне політичне значення", - сказав він.

Читайте також: Янукович критикує спроби протиставлення співпраці України з ЄС та з іншими країнами

Глазьєв зазначив, що коли економіка в ЄС була головною й не було розширення на схід - "все було нормально", і для всіх країн це було взаємовигідно, але проблеми в ЄС почалися, коли політика почала домінувати над економікою.