/ REUTERS

Про це повідомив президент США Барак Обама, передає радіо "Свобода". "Ми приєднуємося до Європейського союзу, оголошуючи, що інтенсифікуємо наші скоординовані санкції проти Росії у відповідь на її незаконні дії в Україні", - йдеться в заяві президента США.

Читайте такожУ п'ятницю проти Росії введуть нові санкції (список компаній)

"Ми поглибимо і розширимо санкції проти фінансового, енергетичного та оборонного сектора Росії. Ці заходи збільшать політичну ізоляцію Росії і економічну ціну для Росії, особливо в областях, важливих для президента Путіна і тих, хто близький до нього. Моя адміністрація поширить подробиці цих нових санкцій завтра", - зазначив Барак Обама.

Відео дня

Розширення санкцій є відповіддю на "наявність російського важкого озброєння і російських військ в Україні", - підкреслив президент США. "Якщо Росія повністю виконає свої зобов'язання, санкції можуть бути зупинені", - сказав Барак Обама.

"Ми уважно стежимо за подіями з моменту оголошення режиму припинення вогню, але ми поки не бачили ясних свідчень того, що Росія припинила свої зусилля з дестабілізації України", - заявив Барак Обама.