Арестович хоче дати Україні подвійну назву / facebook.com/alexey.arestovich

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів подробиці про свої наміри перейменувати Україну.

Як передає Телеграм-канал "Политика страны", Арестович розповів, що запропонував цю ідею кілька місяців тому, багато людей досі роздумують щодо неї.

"Конкретних людей я не буду називати, але якщо ви подивитеся на два звернення президента: на День Незалежності і на День Хрещення Русі, то в них звучала Русь-Україна. У сумі разів п'ять у двох промовах. Зрештою, у нас у ЗНО є відповідний перелік питань, який називається Русь-Україна, історія Русі і так далі. Якщо ми вивчаємо це в середній школі, то давайте зробимо щось на державному рівні", - говорить він.

Відео дня

При цьому Арестович не повідомив, чи підтримує цю ідею президент Володимир Зеленський.

Читайте такожАрестович назвав причину звільнення Хомчака та інших командирів ЗСУ

"Давайте залишимо для президента відповідь на це питання. Не я буду коментувати президента, а нехай президент коментує, якщо він хоче або його прес-секретар. Я просто відзначаю факти, які легко перевірити, почувши його дві промови", - відповів він.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Арестович додав, що не бачить жодних проблем у тому, щоб перейменувати Україну. Як приклад він навів перейменування Македонії в Північну Македонію.

"Ні, жодна ж країна не претендує на назву "Русь". А Російська Федерація - не Русь, це зовсім інша справа. Вони, звичайно, будуть намагатися надавати нам проблеми, але ми їх обійдемо", - упевнений радник глави ОП.

Раніше повідомлялося, що Арестович пропонує розмежувати законодавчо поняття "руський" і "російський". "Я вважаю, що ми повинні розрізнити на законодавчому рівні поняття "російська" і "руська", сказати, що "руська культура", "руська мова" кодифікована в Україні. До речі, вона виникла в Україні, це наша історична мова - так само, як і українська", - заявив він.