Експерт пояснив, чи є розкол серед російської еліти / фото ua.depositphotos.com

На федеральних телеканалах РФ стали звучати визнання програшу Росії, але розколу серед російської еліти немає. Це плюралізм, заснований на страху.

"Є публічні прояви такого, я б сказав, не розколу, а плюралізму. Все це тріщини всередині, так би мовити, чорного ящика, який всередині чорного ящика, і на поверхню не виходить. У нас в країні (в Росії – УНІАН) немає публічної політики, немає різних партій, немає дискусії в парламенті", - зазначив соціолог і політичний експерт Ігор Яковенко

При цьому він нагадав, що на федеральних каналах стали звучати заяви про те, що безтурботне життя російських пропагандистів, які сіяли ненависть та закликали вбивати українців, добігає кінця. За його словами, навіть депутат Держдуми Костянтин Затулін, який є ідеологом "Новоросії", заговорив "людським голосом". Яковенко вважає, що така риторика підживлюється страхом.

"Є люди, які просто біжать, розуміючи, до чого все йде. Кількість людей, які втекли зараз з адміністрації президента, з уряду, з адміністрації різних суб'єктів Федерації – це сотні й сотні людей. Вони розуміють, що у Франції створено трибунал з розслідування злочину путінського режиму. Це все публічно робиться, і вони розуміють, чим це все закінчиться", - підсумував експерт.

Останні заяви російських пропагандистів - що відомо

На тлі поразок російської армії в Україні та активної роботи над трибуналом для військових злочинців з РФ серед "рупорів" Кремля панують панічні настрої.

Так, головний редактор пропагандистського Russia Today Маргарита Симоньян переконана, що росіянам потрібно боятися програти війну проти України. За її словами, Гаага чекає навіть двірника, який працює на кремлівській площі.

У пропагандиста Володимира Соловйова настрій не кращий. Він заявив, що якщо Росія програє, не буде ніякої Гааги. За його словами, якщо так станеться, то "весь світ — в труху". 

Вас також можуть зацікавити новини: